НОВИНИ

Книжарница на колела доставя книги до блокирани от пандемията

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
08:23, 28.03.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Любопитно
Слушай новината

Ковид кризата се оказа възможност за сбъдване на мечти. Млад италианец, останал без работа, реши да сбъдне желанието си - да продава книги. Вече година той обикаля с триколката си района на Торино и разнася книги на блокираните от пандемията хора.

"Странстващи страници" - така се нарича триколката, превърната в мобилна книжарница. Името е измислено от Алесандро. Младият италианец, който от година вдъхва надежда на хората в района на Торино. Преди COVID19 работел във фабрика. Пандемията обаче я затворила. Така Алесандро останал без пари, с много свободно време и с много несбъднати мечти.

"Пазарите бяха единственото място, което остана за хората. Те ходят там да си купуват зеленчуци, хляб, всякакви продукти. Тогава си казах: Защо да не занеса и да не продавам книги на пазара", каза продавачът на книги Алесандро.

Строгите мерки обаче го отказали от първоначалния му план. Тогава решил да промени стратегията си. Така се появила идеята да доставя книги по домовете.

"Аз не продавам като в обикновена книжарница. Хората ме питат за някоя книга. Препоръчват ми заглавия. Аз търся книгите. Така че "Странстващи страници" не е само моя фирма, това е колективно предприятие", каза продавачът на книги Алесандро.

Алесандро се надява скоро италианците да се върнат към нормалния си живот. А докато това стане, той ще продължи да странства със своите книги и да продава надежда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преминахме към лятното часово време
Преминахме към лятното часово време
Затягат мерките в Румъния заради растящия брой на заразени
Затягат мерките в Румъния заради растящия брой на заразени