НОВИНИ

И утре ни очакват високи температури

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 27.03.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Очакваното съществено затопляне у нас се оправда с вече близки до обичайните пролетни дневни температури. 19° е най-високата днес - в Русе и Лом, 18° във Видин и Ловеч, 17° във Враца и Силистра. Малко по-хладно остана на морския бряг, както и традиционно в София - 15°.

Малко по-топло ще бъде утре сутринта, в сравнение с тази сутрин минималните температури вече ще са около и над нулата на повечето места между 0° и 5°. В повечето райони ще се задържи безоблачно, със слаб южен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от северозапад и ще бъде временно силен.

Облачността ще е променлива, главно в Дунавската равнина и Източна България, включително и по Северното Черноморие, ще превали дъжд - на отделни места и ще прегърми. Максималните температури ще са без съществена промяна - между 14° и 19°, в София 14°. По-ниски ще останат, както и днес, на морския бряг от 10° до 13°.

Сутринта в планините ще е предимно слънчево, а след обяд облачността ще е променлива, на места по върховете на Рила, Пирин и Стара Планина ще превали слаб сняг. Ще бъде много ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава голяма.

В повечето райони от Европа ще преобладава облачно време. Дъжд ще вали в северните части на Британските острови и в Северна Германия. Слаби превалявания от дъжд ще има и в северозападните, а по-късно през деня и в източните райони от Балканите. В крайните североизточни и югоизточни райони от континента валежите ще са от сняг.

У нас в понеделник през деня ще е малко по-хладно, но ще продължи повишението при сутрешните температури. На отделни места в източните и южните райони от страната ще превали слаб дъжд. Във вторник и сряда температурите още малко ще се понижат. Облачността ще бъде предимно значителна, на места - с превалявания. В четвъртък ще преобладава слънчево време, ще започне и ново затопляне.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сгради в Пекин, Шанхай и Сингапур потънаха в мрак за час
Сгради в Пекин, Шанхай и Сингапур потънаха в мрак за час
Ново европейско законодателство ще защитава работниците и околната среда
Ново европейско законодателство ще защитава работниците и околната среда