НОВИНИ

Код оранжево и код жълто за дъжд, сняг и силен вятър утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 26.02.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Потвърждават се прогнозите за значителни валежи от дъжд, обилни снеговалежи, силен вятър, виелици и преспи през следващите дни. Причината – пренос на по-студен въздух от североизток и средиземноморски циклон, който ще премине през Балканите.

През нощта облачността ще продължи да се увеличава и до сутринта ще обхване цялата страна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, който утре ще се усили, особено в източните райони от страната.

Максималните температури съществено ще се понижат и ще бъдат от 3 до 8 градуса, в София – около 2°. Ще започнат валежи от дъжд, които със застудяването ще преминават в сняг. Ще натрупа и снежна покривка.

По-значителни по количество ще са валежите утре в Южна България и в планините, а през нощта срещу понеделник и в Източна България, където ще има виелици и снегонавявания.

Лоши условия за туризъм в планините. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, в много райони интензивни. Ще бъде и много ветровито, със силен югоизточен вятър и ще има виелици. Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите е голяма.

С валежи, на места интензивни, ще бъде и навсякъде на Балканите. Температурите ще се понижат, по-съществено в северната половина от полуострова.

Застудяването у нас ще продължи и през новата седмица. В понеделник сняг ще вали все още в източната половина от страната и в планинските райони.

Ще се задържи ветровито, в източните райони с временно силен северен вятър. Остават и условията за виелици и навявания в Източна България и планините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вездесъщият Бензема донесе трите точки на Реал (Мадрид) при гостуването на Райо Валекано
Вездесъщият Бензема донесе трите точки на Реал (Мадрид) при гостуването на Райо Валекано
Роман Абрамович обяви, че се оттегля от Челси
Роман Абрамович обяви, че се оттегля от Челси