НОВИНИ

Лудогорец стартира кампанията си в Шампионската лига с комфортна победа срещу Динамо Батуми

"Орлите" взеха добър аванс за реванша след седмица в Грузия.

лудогорец стартира кампанията шампионската лига комфортна победа динамо батуми
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:03, 10.07.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец победи Динамо Батуми с 3:1 в първи мач от първия кръг на Шампионската лига и взе добър аванс за реванша след седмица в Грузия. Головете за българския шампион бяха дело на Бърнард Текпетей, Рик Джонатан и Аслак фон Витри, а Владимер Мамучашвили отбеляза почетното попадение за гостите.

Лудогорец откри резултата в 13-та минута на мача. Тогава при изпълнение на ъглов удар бе разиграно заучено положение, като топката бе подадена късо на Рик Джонатан, който се освободи с финт от защитник на Динамо и върна към непокрития Бърнард Текпетей на точката на дузпата, който с отсечен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратаря Рикардо Силва.

Второто попадение на "орлите" не закъсня. При бързо контраатака Руан Крус овладя в центъра и пусна моментално пас към Джонатан, който се измъкна през центъра от защитник и стреля в десния ъгъл, като топката се удари в страничния стълб и влезе във вратата на грузинците.

През второто полувреме Динамо Батуми започна да поема по-големи рискове и да поглежда по-често към вратата на българите.

Така в 62-та минута Оноре Гомис проби отляво и върна хубаво топката към Владимер Мамучашвили, който замахна и хладнокръвно финтира Диниш Алмейда и след това технично вкара с левия крак във вратата на Серджо Падт.

Десет минути по-късно Лудогорец си върна аванса от два гола в резултата. Норвежецът Аслак фон Витри изпълни много прецизно пряк свободен удар фронтално срещу вратата и стреля покрай стената в левия ъгъл на вратата на Рикардо Силва.

До края на мача нямаше толкова интересни положения пред двете врати, като шампионът на България игра по-внимателно и с цел да не допусне второ попадение.

Реваншът между двата отбора е следващата сряда, 17 юли, в Батуми. Ако Лудогорец се класира напред в турнира в следващата фаза ще играе с победителя от двубоя между Динамо Минск от Беларус и Пюник Ереван от Армения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Дерменджиев: След като вкарахме два гола, отборът се успокои
Георги Дерменджиев: След като вкарахме два гола, отборът се успокои
На живо от орбитата: Двамата астронавти на "Боинг", убедени в безопасното си завръщане на Земята
На живо от орбитата: Двамата астронавти на "Боинг", убедени в безопасното си завръщане на Земята