НОВИНИ

Майк Менян ще бъде първи избор за вратата на Франция

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:09, 20.03.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
майк менян първи избор вратата франция
Слушай новината

Вратарят на Милан Майк Менян ще бъде новият титулярен страж на националния отбор на Франция след отказването на Юго Лорис, обяви селекционерът на "петлите" Дидие Дешан.

Лорис прекрати своята кариера в националния отбор след завършека на световното първенство в Катар, с което оваканти не само вратарския пост, но и капитанската лента.

И докато за второто все още няма окончателен отговор, то за първото Дидие Дешан даде са разбере, че за старта на европейските квалификации негов първи избор за вратата ще бъде Майк Менян. Френският специалист допълва обаче, че за втората порция мачове през юни може да има и промяна в решението му.

"Вратарят Майк Менян ще има отговорността да бъде номер 1 на Франция. Дали така ще бъде и през месец юни, не мога да кажа още. Ще имам разговори и с тримата вратари, но Майк засега е нашият избор за титулярен вратар", заяви Дидие Дешан.

Националният отбор на Франция стартира кампанията си в квалификациите за Евро 2024 на 24 март (петък) с трудно домакинство срещу Нидерландия, а три дни по-късно световните вицешампиони ще пътуват до Дъблин за визита на Ирландия.

Освен Майк Менян Дидие Дешан е повикал за тези срещи и още двама вратари в лицето на Алфонс Ареола от Уест Хям и Брис Самба от Ланс, за когото това е първа повиквателна за националния отбор на Франция изобщо в кариерата му.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тервел Пулев се завръща на ринга с два мача през април
Тервел Пулев се завръща на ринга с два мача през април
Оставиха в ареста ефрейтора, заловен да превозва мигранти
Оставиха в ареста ефрейтора, заловен да превозва мигранти