НОВИНИ

Макаби се доближи на само една победа от полуфиналите Евролигата след драма в мач №3 срещу Панатинайкос

В мач №3 от серията израелският тим победи Панатинайкос с 85:83.

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:14, 30.04.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
макаби доближи една победа полуфиналите евролигата драма мач панатинайкос
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Макаби Тел Авив се доближи само на крачка от класиране за Финалната четворка през настоящия сезон в баскетболната Евролига, след като в мач №3 от серията срещу гръцкия Панатинайкос се наложи у дома драматично с 85:83.

Успехът в зала "Александър Николич" в Белград, където Макаби играе двубоите си в турнира заради ситуацията в Израел, означава, че момчетата на Одед Каташ вече водят с 2-1 победи и са много близо до място в полуфиналите на най-престижната баскетболна надпревара.

Тази вечер в сръбската столица "жълтите" стартираха много силно и откриха мача със серия от 7:0, като дълго време поддържаха комфортен аванс в резултата, а в един момент преднината им достигна 18 пункта при 57:39 по време на третия период.

Въпреки това обаче "детелините" не се отказаха и в рамките на заключителните десет минути успяха напълно да заличат своя аванс благодарение най-вече на изявите на Кендрик Нън и Матиа Лесор, които направиха така, че равенството да бъде възстановено при 83:83.

Така се стигна до последните 15 секунди на срещата, в които първо кош на Макаби беше зачетен заради докосване до таблото на Лесор, но след преглед на ситуацията съдиите промениха решението си и вместо това дадоха спорна топка. Кълбото бе спечелено от домакините, за да се стигне до нарушение срещу Лоренцо Браун около 2 секунди преди края, което изправи испанския национал на наказателната линия за два изстрела. Браун беше точен и при двете си изпълнения, а в края Панатинайкос пропусна шанс да измъкне победата с далечна стрелба и така успехът остана за състава от Тел Авив.

Най-резултатен за израелския тим Джош Небо със своите 22 точки, Браун добави 16, а Бонзи Колсън се отличи с 13.

Междувременно от другата страна отбора, водин от Ергин Атаман, Кендрик Нън реализира 25 пункта, докато Йоанис Папапетру вкара 17.

По този начин Макаби Тел Авив поведе с 2-1 победи в серията срещу Панатинайкос и може да сложи точка на спора, ако спечели и следващия двубоя между двата състава, който ще се проведе отново в зала "Александър Николич" в Белград този четвъртък (2 май).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Соколов и Динамо Москва отново останаха със сребърните медали в Руската Суперлига
Цветан Соколов и Динамо Москва отново останаха със сребърните медали в Руската Суперлига
Израел даде срок на Хамас да отговори на предложението за примирие
Израел даде срок на Хамас да отговори на предложението за примирие