НОВИНИ

Максимални температури между 23° и 28° днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:17, 23.05.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево време ще преобладава днес, в отделни райони с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Югозападна и Североизточна България ще превали дъжд. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса, по Черноморието между 20 и 25, в София около 24°. Ще духа умерен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне, а в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток.

И утре ще преобладава слънчево време. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса, по-ниски по Черноморието - между 17° и 21°. И на морския бряг времето ще се задържи предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 16 - 18°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево време ще преобладава и в планините, но в много райони облачността временно ще се увеличава и ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна - максималните в курортите ще са от 11° на Алеко до 20° в Банско.

Не само у нас, но и в западните райони от Балканите в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд.

По-често облачно, с валежи и гръмотевици, ще бъде и в Западна и Централна Европа, както и в по-голямата част от Пиренейския полуостров. В източната част от Европейска Русия ще е дъждовно, в крайните северозападни райони ще превалява и сняг. Слънчево и топло ще е над Централното Средиземноморие.

У нас през следващите дни времето ще бъде предимно слънчево с изолирани краткотрайни валежи, придружени и от гръмотевици в следобедните часове. Температурите ще се повишат още и максималните ще бъдат между 28 и 33 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: Нужен е консенсус и с опозицията по въпроса за Северна Македония
Кирил Петков: Нужен е консенсус и с опозицията по въпроса за Северна Македония
В НБЛ поеха отговорността за нарушението, довело до изваждането на Левски от плейофите
В НБЛ поеха отговорността за нарушението, довело до изваждането на Левски от плейофите