НОВИНИ

Мартин Атанасов и Алекс Грозданов: Беше много важно да спечелим днес

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:59, 08.06.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
мартин атанасов алекс грозданов беше важно спечелим
Слушай новината

Двама от българските волейболни национали Мартин Атанасов и Алекс Грозданов дадоха кратко интервю за БФ Волейбол след успеха с 3:0 срещу Словения, който бе и първи за нашия тим в настоящото издание на турнира Лига на нациите.

И двамата състезатели отчетоха важността на тази победа и то след трудното начало и поражението от Китай, като Атанасов и Грозданов се обединиха около мнението, че "лъвовете" са спазили тактическите указания и са демонстрирали необходимата доза търпение във важните моменти.

"Беше много важно да победим днес след тежката загуба от Китай. Събрахме се и играхме много добър волейбол. Спазихме и системата на игра, която е все още нова за нас и имаме нужда да свикнем с нея. Мисля, че основното, което ни помогна за победата днес беше търпението, което изисквахме от отбора, както и това, че не правихме грешки. Наистина съм щастлив", сподели Мартин Атанасов, който реализира 13 точки за успеха.

"Мисля, че съумяхме да спазим тактическите указания, както каза и Мартин. Освен това емоционално бяхме по-добри в игрището. Колективът се сплотява и това също много помага на игрището. Радвам се много и се надявам да сме зарадвали публиката в България", допълни Грозданов, който пък завърши с 9 пункта (4 блокади).

Според Мартин Атанасов днешната победа за България бе много важна и от друга гледна точка, тъй като ще даде допълнителна мотивация на момчетата на Пламен Константинов за утрешния мач срещу Полша, както и за останалите двубои в турнира.

"Със сигурност тази победа ще ни мотивира не само за утрешния мач срещу Полша, а и за всички останали двубои от лигата. За нас беше много важно да запишем победа още в първия турнир и се надявам оттук нататък да продължим да показваме още по-добра игра и повече самочувствие", заяви българският посрещач.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Каримански: Притеснително е, че правителството не представи управленска програма
Любомир Каримански: Притеснително е, че правителството не представи управленска програма
Проверяват незаконно гето в гората край "Младост"
Проверяват незаконно гето в гората край "Младост"