НОВИНИ

Мая Манолова: По никакъв повод "Изправи се.БГ" няма да прави коалиция с ГЕРБ

bnt avatar logo
от БНТ
10:26, 17.01.2021
5484
Чете се за: 02:45 мин.
Политика
Слушай новината

Никога коалиция с ГЕРБ. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова. Тя очаква и от другите опоненти на сегашното управление да декларират същото, за да не се окаже след изборите, че някои са използвали трикове за достъп до властта.

"Готови сме за избори, както всеки един от субектите, които бяха на площада. Ние сме за създаване на гражданска ЦИК, за да спасим гражданите от кражба на вота", категорична беше Манолова, чиято Гражданска платформа се обедини в предизборна коалиция с "Отровното трио".

Според Мая Манолова това е наложително в интерес на истинността на вота. Тя отново се обяви за машинното гласуване, което би блокирало опити за подмяна на вота и манипулации. В подкрепа на искането си показа за сравнение в ефир протокол на секционна комисия от традиционно гласуване и протокол от машинно гласуване. В първия протокол ясно личат не една корекция на ръка, докато във втория данните са ясни и прегледни.

Лидерката на "Изправи се.БГ" се опасява сериозно от режисиране на хаос в изборния процес, до което по думите ѝ, не е изключено да прибегне Борисов. В този смисъл тя припомни, предложението на Цветан Цветанов в консултациите при Президента за ротация на началниците в МВР, за които има подозрения, че опъват чадър над купуването на гласове и други изборни манипулации.

За да се осъществи отпор на такива опити, Манолова призова всички български граждани да се включат като наблюдатели в платформите на извънпарламентарните сили, ако искат да спасят гласа си. Тя подчерта, че коалицията "Изправи се.БГ" и Отровното трио е загърбила всякакви идеологически различия и единствената и се е оформила като единствена алтернатива на едноличното управление на Борисов.

Манолова остро разкритикува някои близки до правителството медии и поиска равен достъп за медийна изява на лидерите на всички извънпарламентарни сили. За да се осъществи отпор на такива опити, Манолова призова всички български граждани да се включат за изборите като наблюдатели към платформите на извънпарламентарните сили, ако искат да спасят гласа си.

Гледайте още теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Атанасова: За ГЕРБ най-важна винаги е била коалицията с българските граждани
Десислава Атанасова: За ГЕРБ най-важна винаги е била коалицията с българските граждани
Богдан Кирилов: Очаква се през юни 2,5 милиона българи да бъдат ваксинирани
Богдан Кирилов: Очаква се през юни 2,5 милиона българи да бъдат ваксинирани