НОВИНИ

Михайлов: Уреждаме мач с Германия по случай 100-годишнината на БФС

михайлов уреждаме мач германия случай 100 годишнината бфс
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 20.09.2022 (обновена)
Чете се за: 05:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Уреждаме мач с Германия по случай 100-годишнината на БФС и националния отбор на България. Ще поканим почти всички федерации и големи шефове във футбола. Само, че трябва да се съобразим с календара, това обяви президентът на БФС Борислав Михайлов, който откри нов терен с изкуствена настилка в Равно поле. Михайлов бе в компанията на вицепрезидента Емил Костадинов. Теренът в Равно поле е едно от трите нови игрища в района, като другите две се намират в Гара Елин Пелин и в град Елин Пелин. 

Президентът на БФС разкри защо националният отбор на България е отказал да играе контрола с Аржентина на родна земя. 

"Приятелски мач с Аржентина не можеше да се проведе, защото беше в датите, в които играем тази седмица, тези пет дни. Хубаво е, че ни търсят, ние имаме меморандум с Аржентинската федерация за съвместна работа. Работи се (за контрола с Германия), защото догодина има 100 годишнина футбол в България. Ще има тържества, ще поканим всички европейски федерации и големи шефове във футбола. Хубаво е да има и един мач, но това зависи от самата дата кога ще го направим и да бъде съчетано с дата на ФИФА, за да можем да намерим отбор от такъв ранг", разкри Михайлов.

“Предстоящите мачове на националния отбор са важни за самочувствието на отбора, да видят как ще се стиковат с новите треньори. Пробваме всичко, привличаме и чужденци и в съдийството, и треньорството. Пробваме всякакви начини да им вдигнем желанието и мотивацията, въпреки че не е сериозно да трябва някой играч да го мотивират, когато идва в националния отбор. Решението за имената на повиканите винаги си е било само на старши треньора. Опитваме се хем да се класираме, хем да подмладяваме. Двете не може да станат едновременно. Надявам се с тези четири мача - сега и октомври контролите, и селекционерът да направи анализ с какво разполага. След като бях безкрайно разочарован от последните мачове на националния отбор, казах, че няма да получават повиквателни в тези мачове, а ще получат някакъв бонус при добре свършена работа в четирите мача", каза Михайлов.

Той коментира и българския шампионат.

“Според мен първенството е много интересно, голяма конкуренция, яки мачове. Много хубав мач се получи между Левски - ЦСКА, много съм доволен от поведението на публиката”, сподели Михайлов.

"Надявам се от някои от тези терени да излезе новото силно поколение на България. Това зависи от самите деца най-вече. Ние продължаваме да помагаме, в рамките на няколко месеца ще открием още игрища, на някои места са цели терени. Що се отнася до по-големите стадиони - няма футболен съюз в света, който да е направил стадион, това е работа на държавата, но се надявам скоро да имаме хубав голям стадион. В Пловдив два са на път, върви добре работата с двата стадиона на Ботев и Локомотив, във Варна също на Черно море стадиона", заяви Михайлов.

"Да се надяваме, че до една-две години да има стадион, с който можем да участваме и да мога да докарам тук финал за Суперкупа или Лига на конференциите. Футболът е най-популярния спорт в по-голямата му част е професионален, но липсва голяма инфраструктура към момента, да. Стадион "Пловдив" ми е голяма болка. Там също може да се направи добре реконструкция и инвестицията да не е толкова голяма. Чашата е добре направена, бетонът си стои, теренът е добър, защото никой не влиза. Трябва да се сложат седалки”, завърши президентът на БФС.

Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов също потвърди за БНТ, че има вариант националният ни отбор да играе с Германия.

„Мисля, че може да се случи, и ако се случи ще е догодина или началото на 2024 г., тъй като догодина празнуваме 100 години на БФС и респективно 2024 г. първите мачове на националния отбор и най-хубавото е, че те не играят квалификации за Европейско, тъй като са домакини и може да се освободи някоя дата. Разговаряме в тази посока", обяви Касабов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Икономическият министър за КЗП: Комисията работеше като политическа бухалка, назначено е лице с криминално минало
Икономическият министър за КЗП: Комисията работеше като политическа бухалка, назначено е лице с криминално минало
Преместиха мача за Суперкупата за 3 октомври
Преместиха мача за Суперкупата за 3 октомври