НОВИНИ

Митков и Лима са на разположение за Вечното дерби, докато Петров и Махмутович се конкурират за титулярно място в ЦСКА (ВИДЕО)

С приближаването на Вечното дерби въпросителните около двата състава започват да се изясняват

Левски
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 26.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Асен Митков, който доскоро се възстановяваше от травма в коляното, тренира с основната група на Левски преди Вечното дерби срещу ЦСКА в шампионата.

Много малък обаче остава шансът, той да бъде титуляр. Фабио Лима също се възстановяваше от контузия доскоро. Той игра 30 минути срещу Берое и утре вероятно ще започне от първата минута.

По-рано днес от клуба поздравиха мажоритарният собственик Наско Сираков за 62-ия му рожден ден.

В лагера на ЦСКА публикуваха клип в социалните мрежи с радостта от съблекалнята след последния мач между двата отбора, спечелен от "червените" с 2:0.

Най-голямата въпросителна пред треньора Стамен Белчев е, на кого да разчита за партньор на Юрген Матай в центъра на отбраната. Кандидатите са лекувалият травма доскоро Кристиян Петров или неособено убедителният Енес Махмутович.

ЦСКА не познава вкуса на загубата в четири поредни мача срещу този съперник. "Червените" имат и две победи с по 2:0. За последни "сините" победиха съперника през септември 2022 г. също с 2:0. Мачът е важен и за двата тима, като към момента Левски изостава с точка от четвъртия Локомотив Пд, докато ЦСКА има един пункт аванс пред третия Черно море.

Иначе по рано днес главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор „Масови мероприятия“ при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) заяви, че за дербито ще бъдат взети по-сериозни мерки.

Полицейското присъствие ще бъде забележимо, както в крайните квартали на София, така и в центъра на града. То ще бъде концентрирано около Националния стадион „Васил Левски“, посочи Георгиев.

Вижте повече в прякото включване на Мартин Гошев!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас
Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас
Карлос Алкарас започна с победа защитата на титлата си на турнира по тенис в Мадрид
Карлос Алкарас започна с победа защитата на титлата си на турнира по тенис в Мадрид