НОВИНИ

Над 100 деца се включиха в лагера за млади таланти по борба на клуб "Симеон Щерев-Левски" и Радослав Великов

100 деца включиха лагера млади таланти борба клуб симеон щерев левски радослав великов
bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 29.05.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Над 100 състезатели се включиха в лагера за млади таланти по борба "Тренирай с шампионите", който се проведе от петък до неделя, а организатор на събитието бяха клуб "Симеон Щерев-Левски" и брозновият ни медалист в свободната борба от Игрите в Пекин 2008 Радослав Великов.

В инициативата се включиха и редица легендарни фигури в борбата у нас, сред които двукратните олимпийски шампиони Армен Назарян и Петър Киров, както и златният ни медалист от Москва 1980 Валентин Райчев. Специален гост на събитието бе и президентър на федерацията Христо Маринов.

Един от организаторите на лагера Радослав Великов изрази надежда, че всички деца "ще се заразят" от тези шампиони и говори малко повече за работата си като треньор, както и за своите мечти като наставник.

"Децата трябва да се заразяват от тези шампиони, да се въодушевят, да искат да бъдат като тях. Те имаха шанс да разговарят с шампиони от различни поколения като двукратния олимпийски първенец Петър Киров, олимпийският шампион Валентин Райчев, президентът на БФ Борба Христо Маринов, двукратният шампион Армен Назарян и други", сподели Великов.

"Доста е трудно, изисква се много търпение, но с моя екип - Мишел Михайлов и Борислав Христов - се справяме, тъй като се допълваме. Възползваме се и от съветите на Симеон Щерев и така вървят нещата. Иска ми се като треньор да постигна това, което не успях като състезател, а именно олимпийският връх и да имам олимпийски шампион", допълни бронзовият ни медалист от Пекин 2008.

Лагерът за млади таланти бе уважен още и от европейската ни шампионка от Загреб преди около месец Юлияна Янева, както и от Евелина Николова, която завоюва бронз от хърватската столица.

"За мен е много интересно да вляза в ролята на треньор, макар тази материя да ми е малко чужда и да смятам, че ми е рано", заяви Юлияна Янева.

"Идеята на Руди наистина е страхотна и дано това стане нещо ежемесечно, защото е огромен плюс за децата да тренират съвместно. Имат възможност и да се докоснат до големите шампиони, защото когато аз започвах, в женската борба имахме само великата Станка Златева. За мен е нещо много голямо това, че имам възможността да предам своя опит на тези деца и виждам как те се радват. Едно от тях, ако направи моята хватка на състезание, ще съм много щастлива", коментира Евелина Николова.

Целия материал гледайте във видеото!

Автор: Моника Симеонова
Оператор: Анна Андреева

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвъртокласниците се явяват на изпит по БЕЛ на национално външно оценяване
Четвъртокласниците се явяват на изпит по БЕЛ на национално външно оценяване
ДСБ: Ще положим всички възможни усилия, за да бъде излъчен редовен кабинет
ДСБ: Ще положим всички възможни усилия, за да бъде излъчен редовен кабинет