САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Намалена дейност и заплати наполовина за доболничната помощ в Русе

от БНТ
16:30, 08.04.2020
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Лекари от доболничната помощ в Русе алармират, че заради извънредното положение са им намалели пациентите и няма да получат пари от Здравната каса. Притеснени са за оцеляването си и се надяват касата да изпълни споразумението за финансово подпомагане.

Д-р Стоян Стоянов - управител на Медицински център: Масово хората вече не ходят да се преглеждат с оглед на това, че постоянно сега им се казва не излизайте. Спадна дейността, може би в рамките на 80%.

По думите на д-р Стоянов, това ще доведе до финансов срив. За да оцелеят и през следващия месец, заплатите на лекарите са намалени наполовина.

Д-р Стоян Стоянов - управител на Медицински център: Финансовите постъпления, които ще бъдат заплатени от Здравната каса за извършените от нас и всички като нас дейности, няма как да бъдат остойностени, няма как да бъдат факт.

От Здравната каса в Русе казаха, че има споразумение на национално ниво с Лекарския съюз, всички лечебни заведения да получат 85% от очакваните средномесечни постъпления, независимо от отчетената дейност.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Екскурзоводи във Варна настояват за помощ от държавата
Екскурзоводи във Варна настояват за помощ от държавата
Стерилизираща кабина заработи в центъра по хемодиализа в Бургас
Стерилизираща кабина заработи в центъра по хемодиализа в Бургас