НОВИНИ

Нидерландия разби Турция у дома след хеттрик на Депай

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:34, 07.09.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
нидерландия разби турция дома хеттрик депай
Слушай новината

Националният отбор по футбол на Нидерландия разби с 6:1 на своя "Йохан Кройф Арена" в Амстердам отбора на Турция в световна квалификация.

Голямата звезда на "лалетата" Мемфис Депай блесна с хеттрик, а "оранжевите" бяха допълнително подпомогнати и от факта, че турците играха в намален състав през цялото второ полувреме заради изгонването на Чаглар Сьойюнджю.

Не бяха изминали и 60 секунди игра, когато добра комбинация между Мемфис Депай и Дейви Клаасен завърши с прецизен удар на футболиста на Аякс, който изведе „лалетата“ напред в резултата.

В 16-ата минута двамата си размениха ролите и Клаасен асистира на Депай със страхотно извеждащо подаване, а за играча на Барселона не остана друго освен да се разпише за 2:0.

Двайсетина минути по-късно Чаглар Сьойюнджю повали Клаасен в наказателното поле и главният съдия Даниеле Орсато отсъди дузпа, превърната в гол от Мемфис Депай.

Секунди преди почивката кошмарът за Турция стана пълен, след като Сьойюнджю беше изгонен за втори жълт картон, оставяйки южните ни съседи с човек по-малко.

Останали в намален състав, турците не успяха да се противопоставят на „оранжевите“, които след почивката отбелязаха още три попадения.

Първо Мемфис Депай оформи своя хеттрик в 54-ата минута, а в 78-ата Хуус Тил вкара първия си гол с националната фланелка. В последната минута на редовното време Дониел Маален направи 6:0, преди Ченгиз Юндер да вкара почетния гол за гостите.

Така, след 6 изиграни кръга в тази Група G момчетата на Луис Ван Гаал са лидери с 13 точки, колкото има и състава на Норвегия, който днес надигра с 5:1 Гибралтар. Турция са 3-ти с 11 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рязък скок: Над 2000 са новите случаи на коронавирус у нас
Рязък скок: Над 2000 са новите случаи на коронавирус у нас
ФИФА ще разследва скандалния мач между Бразилия и Аржентина
ФИФА ще разследва скандалния мач между Бразилия и Аржентина