НОВИНИ

Новата година ще започне със слънчево, но по-хладно време

bnt avatar logo
от БНТ
21:21, 29.12.2020
Чете се за: 02:15 мин.
Времето
Слушай новината

Със слънчево но малко по-хладно в сравнение с днес време ще започне Новата Година, а старата ще изпратим с повече облаци, а на места и със слаби валежи от дъжд.

И днес, и утре обаче, акцент в прогнозата остава силният вятър. Предупреждение за опасно силни пориви е в сила в много райони от страната, особено в Източна България и по северните склонове на планините.

Ще се задържи значително по-топло от обичайното за края на декември, с минимални температури в широки граници - между 0 и 10 градуса.

В по-голямата част от страната и утре ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 13° и 18°. Съществено по-хладно ще бъде в северозападните райони, където ще бъде облачно и почти тихо.

В планините ще остане много ветровито със силен, временно бурен югозападен вятър. Ще преобладава слънчево време.

По-значителни увеличения на облачността ще има по южните склонове от Рило-Родопската област, където на отделни места ще превали дъжд.

Ветровито, но слънчево и необичайно топло ще се задържи времето и в източната половина от Балканите. В западните райони от полуострова ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на места значителни по количество.

В по-голямата част от Европа ще преобладава облачно време, в много райони с валежи - и от дъжд, и от сняг. Най-много слънчеви часове ще има на Пиринеите, където температурите ще бъдат по-ниски от типичните за края на декември.

У нас, в четвъртък, последния ден от старата година, ще се задържи топло за сезона, но вече не чак толкова ветровито. Облачността ще се увеличи и след обяд, както и в Новогодишната нощ, на места, главно в Югозападна България, ще превалява слаб дъжд. В началото на Новата Година се очаква слабо захлаждане, но отново ще бъде предимно слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски завърши 29-ти в Оберстдорф
Владимир Зографски завърши 29-ти в Оберстдорф
Само по БНТ: Най-големите звезди на България се събират в Новогодишната нощ
Само по БНТ: Най-големите звезди на България се събират в Новогодишната нощ