Хотели във Велинград въвеждат тест за Ковид-19, но са готови да поемат разходите

от БНТ
20:34, 29.12.2020
Чете се за: 02:05 мин.
Регионални
Слушай новината

Част от големите хотели във Велинград въвеждат задължителен тест за Ковид-19 за своите гости, при това са готови да поемат разхода. Целта е да гарантират безопасна среда за почиващите и за персонала.

Велинградски хотели са първите в страната, които въвеждат задължителното тестване на своите посетители. Те са обособили пунктове, където се извършва изследването с антигенни тестове. Разходите по тестването са за сметка на хотелите.

Според работещите в бранша тази мярка гарантира безопасността на туристите.

"Гарантира 100% превенция, тъй като антигенните тестове в крайна сметка вече са приравнени към PCR. Всички наши служители се тестват, всички наши гости, също. Смятаме, че сме свели риска до минимум", казва Анна Божкова - мениджър в хотел.

Повечето туристи приемат мярката положително.

Резервациите тази година са по-малко и са нараснали, след като беше разрешено ресторантите към хотелите да работят до 22.00 часа.

"Което е огромно облекчение за нас, но за новогодишната вечер дефинитивно създава трудност, има намалено търсене, но и с това хората ще имат една чудесна нова година", допълва Божкова.

Не така стоят нещата при малките хотели в курорта.

"Когато започнаха да се спускат мерки и ограничения във времето на празнуване, хората започнаха да се плашат и просто се отказаха. От многото резервации в началото сега вече сме празни", казва Цвета Андонова - собственик на семеен хотел

Голям е интересът и към малките къщи за гости, където ще празнуват семейни компании.

Автор: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Премиерът благодари на църквата за подкрепата ѝ за ваксинацията (Обобщение)
Премиерът благодари на църквата за подкрепата ѝ за ваксинацията (Обобщение)
Опашки на "Капитан Андреево" заради предстоящо изискване за PCR
Опашки на "Капитан Андреево" заради предстоящо изискване за PCR