НОВИНИ

Студент по медицина посрещна Коледа като доброволец в ковид отделение

bnt avatar logo
от БНТ
20:47, 29.12.2020
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

22-годишен студент по медицина посрещна светлите празници като доброволец в едно от ковид отделенията на Великотърновската болница.

Историята на Виктор Великов и семейството му развълнува стотици хора в навечерието на Коледа. А днес за първи път след дните на раздяла те отново се събраха заедно.

За първи път Виктор Великов посрещна Коледа далеч от своето семейството. Младежът решил да влезе в ковид зоната на Великотърновската болница, за да помогне и да отмени на празниците хората, които от месеци са на първа линия.

„С екипа някак си станахме като семейство още в първия ден, защото и те не са с близките си. Тежко е, но това е нашата професия", казва Виктор Великов.

През цялото време семейството му го подкрепя, макар и само по телефона. Успяват да зарадват и целия екип с празнична вечеря, която занесли до вратата на ковид отделението.

А веднага щом излезе от болницата, Виктор заведе цялото семейство и любимото момиче на коледния базар в старата столица. Той обаче ще остане при близките си за кратко. Още в първите дни на Новата година отново ще влезе в ковид отделението, убеден, че това е призванието, което е избрал да следва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Призовка за Навални: Ако не се върне в Русия, го чака затвор
Призовка за Навални: Ако не се върне в Русия, го чака затвор
Събитията на 2020 година
Събитията на 2020 година