НОВИНИ

Новият селекционер на Испания: Искам да върна усещането от 2010 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:11, 12.12.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
луис фуенте новият селекционер националния отбор испания
Слушай новината

Новият селекционер на националния отбор на Испания Луис де ла Фуенте беше официално представен като новия наставник на "Ла Фурия Роха", който заменя на поста Луис Енрике.

Припомняме ви, че Енрике беше освободен от поста след отпадането на испанците още на осминафиналите на световното първенство в Катар, като от федерацията се спряха на 61-годишния Де ла Фуенте за негов заместник.

Бившият футболист на Атлетик Билбао през последните години работеше като селекционер на няколко различни гарнитури на Испания, а по време на първата си пресконференция самият той заяви, че именно тази работа го прави човека, който познава настоящето и бъдещето на испанския футбол.

"Искам да изразя своята благодарност към Кралската испанска футболна федерация, че ми позволи да заема поста. Ако има някой в Испания, който познава настоящето и бъдещето на испанския футбол, то този човек съм аз. За мен това е нов етап. Имаме много добри играчи, всички врати са отворени за тях. Аз съм защитник на таланта. Ще се опитаме да извлечем максимума от всеки играч, за да донесем успех на целия отбор. Не искам 48 милиона треньора в Испания, искам 48 милиона играчи и всички да бъдем един отбор. Искам да върна усещането от 2010 година, когато всички пеехме "Аз съм испанец, аз съм испанец", коментира Де ла Фуенте.

Новият селекционер на "Ла Фурия" разкри още, че вратата на националния отбор остава отворена за защитникът Серхио Рамос, който не получи повиквателна за Мондиала в Катар.

"Вратите са отворени. Ако Серхио Рамос се чувства добре, може да го повикам", заяви Луис де ла Фуенте.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трети ден на протести в Косово
Трети ден на протести в Косово
Две жертви и четирима пострадали при размирици в Перу
Две жертви и четирима пострадали при размирици в Перу