НОВИНИ

Оливие Жиру няма да се отказва от националния отбор на Франция

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:38, 13.02.2023
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
франция информираха проблеми оливие жиру часове финала
Слушай новината

Рекордьорът по голове за френския национален отбор Оливие Жиру засега не възнамерява да слага край на кариерата си с екипа на "петлите" и ще помогне на отбора в битката за класиране на Евро 2024, разкри самият той в интервю за телевизия France 2.

36-годишният Жиру стана най-резултатния футболист в историята на Франция по време на световното първенство в Катар, когато вкара на Полша в осминафиналите своя 52-ри гол за националния отбор, изпреварвайки по този показател Тиери Анри.

В четвъртфиналите пък нападателят на Милан се разписа и срещу Англия, с което увеличи головата си сметка на 53 попадения с екипа на "петлите", но изглежда това далеч не е края.

"Не, не е свършило. Надявам се, че предстоят много емоции. Не съм готов да закача обувките и да сваля синята фланелка, която ми е на сърцето. Имам мотивация да продължа и физически се чувствам добре. За момента все още съм на разположение и съм играч на отбора на Франция", заяви Оливие Жиру.

Вицесветовните шампиони започват похода си към Евро 2024 през месец март с домакинство на Нидерландия и гостуване на Ирландия, а в тази група В са още отборите на Гърция и Гибралтар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томас Бах: Мисията на спорта е да обединява
Томас Бах: Мисията на спорта е да обединява
"Възраждане" се регистрира за участие в изборите
"Възраждане" се регистрира за участие в изборите