НОВИНИ

Остава тежко състоянието на съпруга на починалата от коронавирус пациентка в "Пирогов"

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
23:08, 11.03.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В тежко състояние е 74-годишният съпруг на жената, която почина днес в болница "Пирогов". Двамата са с потвърдени проби за коронавирус. За момента не се налага пациентът да бъде интубиран, но той се нуждае от допълнително подаване на кислород.

Освен пациентката, която почина днес и нейният съпруг, който се лекува, в "Пирогов" се намират и първите контактни лица на двамата заразени. Те не проявяват симптоми и ще бъдат освободени за домашно лечение, ако тестовете им са отрицателни.

Най-голямата болница за прием на спешни пациенти у нас - "Пирогов", работи по кризисен план. Трудно е да се каже каква е ситуацията в момента и как е организирана работата, но това, което прави впечатление отвън е, че няма обичайно многото близки на пациенти и чакащи за преглед хора.

Няколко отделения са временно затворени, защото лекарските екипи в изпитват затруднения в работата.

От националния щаб обявиха, че временно са затворени кардиологията, неврологията и всички вътрешни отделения. Работата в токсикологията е организирана така, че там да бъде направена резервна клиника за прием на пациенти с коронавирус.

Всички други дейности продължават да функционират в нормален режим на работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ракетен удар по база на САЩ в Ирак
Ракетен удар по база на САЩ в Ирак
Словакия обяви извънредно положение заради коронавируса
Словакия обяви извънредно положение заради коронавируса