НОВИНИ

Партизан прекъсна серията си от три поражения след успех над Аданолу Ефес у дома

Сръбският отбор записа 13-а победа и заема 10-то място в Евролигата по баскетбол.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:39, 01.03.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
партизан прекъсна серията три поражения успех аданолу ефес дома
Слушай новината

Партизан спря серията си от три поредни поражения, след като постигна домакинска победа над турския Анадолу Ефес със 100:90 в мач от 27-ия кръг на Евролигата.

Сръбският тим е с баланс 13-14, достатъчен за равенството на 10-то място с Валенсия, докато Ефес е с баланс 11-16.

Алекса Аврамович записа рекорд в кариерата си от 30 точки.

„Винаги е чест да представлявам моята страна, да представлявам Партизан и да давам най-доброто от себе си всяка една минута“, каза Аврамович, който не почиваше по време на почивката на ФИБА, играейки за сръбския национален отбор.

„В сезона има възходи и падения, важното е да имаш доверието на съотборниците си и така ще постигнеш целите си“, добави Аврамович.

Зак ЛеДей се отличи за домакините от Белград с 21 точки и 8 борби. Той игра без смяна целия мач и беше един от най-важните играчи за победата.

„Това е моят манталитет, стремя се да давам всичко от себе си, да правя това, което се изисква от нас, за да спечелим и се радвам, че победихме“, заяви ЛеДей.

За гостите от Истанбул Уил Клайбърн се отчете със 17 точки и 4 борби.

„Малките детайли направиха разликата“, призна треньорът на Ефес Томислав Миятович, говорейки за нещата, които решиха мача и му костваха първото поражение, след като пое поста от треньора Ердем Джан.

Треньорът Желко Обрадович благодари на играчите си, но също така и на феновете.

„Те са много важни за нас и за клуба, те ни помагат много по време на мач, дърпат ни напред и моите играчи намериха начин да се възползват от това. Играхме много умно”, каза специалистът.

В друг двубой от 27-ия кръг в Евролигата Виртус Болоня надигра испанския Валенсия с 87:74 (18:20, 26:12, 21:25, 22:17) като домакин в Италия, нанасяйки му втора поредна загуба. Виртус Болоня държи четвъртото място в класирането със 17 победи и 10 поражения, а Валенсия е десети с актив 13-14.

Марко Белинели допринесе за успеха на домакините с 16 точки и 2 асистенции, а 20 точки, 2 борби и 2 асистенции за испанския отбор отбеляза Крис Джоунс.

АЛБА Берлин отстъпи в Германия пред израелския Макаби Тел Авив със 71:106 (15:27, 23:30, 18:30, 15:19), допускайки четвърта поредна и общо 22-а загуба. АЛБА има и пет победи на последната, 18-а позиция в подреждането. След три поредни поражения, Макаби стигна до 14-ия си успех от 27 мача и се намира на девето място.

Най-резултатен за гостите бе Джеймс Уеб III със 17 точки и 6 борби, докато за състава от Берлин Йоханес Тийман реализира 14 точки и 5 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горя пожар в склад за мебели в Равда
Горя пожар в склад за мебели в Равда
Рашфорд: Не поставяйте под съмнение отдадеността ми към Манчестър Юнайтед
Рашфорд: Не поставяйте под съмнение отдадеността ми към Манчестър Юнайтед