НОВИНИ

Първото решение на Тръмп след COVID - замрази преговорите за финансова помощ на засегнатите от пандемията

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
12:36, 07.10.2020
Чете се за: 01:08 мин.
По света
Снимка: Архив/БГНЕС

Стивън Милър - старши съветник на Доналд Тръмп и човекът, който пише речите му, е поредният служител на Белия дом с COVID-19. В Туитър той написа, че е прекарал изминалите 5 дни в изолация и работи от дома си, а тестовете му били отрицателни - до днес.

Милър е сред хората, присъствали на събитието в градината на Белия дом на 26 септември, на което се смята, че са се заразили най-малко 15 от приближените на президента, включително самият Тръмп и първата дама Мелания.

Съветникът на Тръмп Стивън Милър е заразен с COVID-19

След като беше изписан от болница, американският президент се върна на работа, макар и под карантина. Първото му решение - замразяване на преговорите за финансова помощ на засегнатите от пандемията. Според Тръмп това трябва да се случи след изборите, а решението му светкавично се отрази със силен спад на борсите.

Ръководителят на доминираната от демократи Камара на представителите Нанси Пелоси заяви, че президентът поставя на първо място собствените си интереси, а управлението му е потопило страната в хаос.

Нанси Пелоси, председател на Камарата на представителите: Излиза от болницата и изведнъж казва: "Спрете преговорите". Никога не знаеш какво планира. Но когато казваме "Какво си мисли президентът", не трябва с лека ръка да използваме думата "мисли".

Тръмп към американците: Не се страхувайте от коронавируса. Завръщаме се

Все още не е известно дали насроченият за 15 октомври втори дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън ще се състои. И докато президентът-републиканец заяви, че няма търпение за него, кандидатът на Демократите коментира, че ще откаже участието си, ако Тръмп все още е болен.

Джо Байдън, кандидат-президент от Демократическата партия: Очаквам с нетърпение да дебатираме, но се надявам всички протоколи да бъдат спазени.

След часове един срещу друг ще се изправят кандидатите за вицепрезидент Майк Пенс и Камала Харис. Двамата са представили отрицателни тестове, но въпреки това на сцената ще ги делят 3,6 метра и плексигласови прегради.

Истина или лъжа? Доналд Тръмп за коронавируса

Според социологическо проучване на CNN по-малко от месец преди изборите, Джо Байдън изпреварва Доналд Тръмп с 16%.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъбинов аут от терените за месец?
Гълъбинов аут от терените за месец?
ЛА Лейкърс е на победа от титлата в НБА
ЛА Лейкърс е на победа от титлата в НБА