НОВИНИ

По-горещо утре, рискът от пожари е много голям

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 08.08.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Много слънчев летен ден днес в страната и с по-високи температури: 37 градуса в Благоевград, в София след 29 градуса вчера, днес следобед 33.

А времето утре ще бъде още по-горещо. В областите с предупредителен оранжев код температурите ще доближават 40 градуса и рискът от пожари е много голям. В останалата част от страната следобед ще от 34 до 37 градуса. Ще духа слаб, в западната част на Дунавската равнина временно до умерен, северозападен вятър.

И отново по-прохладно заради бриза ще бъде времето по черноморското крайбрежие. Денят ще е слънчев, с максимални температури от 28° до 31°. Температурата на морската вода е около 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

След обяд над планините в Югозападна България ще има купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа умерен северозападен вятър.

На Балканите и в останалата част от Южна Европа ще бъде горещо и слънчево, докато в западните райони на континента, на Скандинавския полуостров и в Прибалтика ще има значителна облачност, с краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над средноевропейските страни и по-голямата част от Европейска Русия ще е предимно слънчево.

У нас и във вторник ще се задържи горещо, но през следващите дни температурите ще се понижат с 3 - 4 градуса. Следобедни краткотрайни превалявания във вторник са възможни над планинските райони в Югозападна България, в сряда и в североизточните райони, а в четвъртък над централната част от страната. В петък ще превали и на изток.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Талибаните завзеха още две столици на афганистански провинции
Талибаните завзеха още две столици на афганистански провинции
Противопожарен самолет се разби над гръцкия остров Закинтос
Противопожарен самолет се разби над гръцкия остров Закинтос