НОВИНИ

Полша официално остана без селекционер

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:03, 30.12.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
полша официално остана без селекционер
Слушай новината

Пауло Соуса вече официално не е на поста селекционер на националния отбор на Полша, разкри президентът на Полския футболен съюз Чезари Кулеша.

Кулеша обяви новината в своя профил в Туитър, където допълни още, че Соуса ще трябва да плати компенсация на полската федерация заради преждевременното прекратяване на договора му.

"Като борд на Полската футболна асоциация ние единодушно решихме да прекратим договора с Пауло Соуса. Като част от споразумението бившият селекционер ще компенсира федерацията в съответствие с очакванията ни", гласи съобщението на Чезари Кулеша.

51-годишният Пауло Соуса напусна "Дружина Полска", за да поеме бразилския Фламенго, като неустойката, която ще трябва да заплати португалецът на Полския футболен съюз е в размер на 320 хиляди евро.

Соуса беше пое полските национали в началото на тази година, като ги води на УЕФА Евро 2020, където обаче Левандовски и компания отпаднаха още в груповата фаза.

Под ръководството на португалеца пък "Дружина Полска" остана на 2-ро място в групата си в квалификациите за Световното първенство през 2022 година, което означава, че ще трябва да преминат през плейофите, ако искат да намерят място на Мондиала в Катар.

Новият селекционер на "червено-белите" ще има за задача да класира отбора за Световното първенство, като това минава първо през победа срещу Русия и след това срещу Швеция или Чехия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готви ли се нова помощ за бизнеса - работодателите на среща при президента
Готви ли се нова помощ за бизнеса - работодателите на среща при президента
Добрият пример: Пловдив също се отказа от заря в новогодишната нощ
Добрият пример: Пловдив също се отказа от заря в новогодишната нощ