НОВИНИ

Предстои съществено затопляне

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 15.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

На 21 юни, в понеделник, посрещаме астрономическото лято и заедно с него, според по-дългосрочните прогнози, предстои и съществено затопляне, като температурите в много райони от страната ще бъдат над 30°. Ще има и дни с валежи, с най-голяма вероятност за по-значителни количества около 25 и 27 юни.

През нощта по-значителна облачност ще има в Родопската област, но ще бъде почти без валежи. Сутринта в Горнотракийската низина видимостта ще бъде намалена от мъгли.

През деня ще преобладава слънчево време, с максимални температури между 25° и 30°. По-значителна облачност и превалявания се очакват след обяд главно в планините. В Югоизточна България ще духа слаб източен вятър.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа слаб вятър с посока от изток-югоизток. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, а температурата на морската вода е от 21° до 23°.

И в планините ще преобладава слънчево време, но след обяд на отделни места ще превали и прегърми. По високите части ще духа умерен северозападен вятър, а температурите слабо ще се понижат.

Слабо захлаждане се очаква и в западните части на Пиринеите, но температурите на полуострова ще останат много по-високи от обичайните за това време от годината. Затопляне предстои на Балканите, в Унгария, както и в Украйна, където утре ще бъде слънчево.

У нас в петък, след слънчевото начало на деня, отново се очакват валежи и гръмотевици, главно в западната половина от страната, а през нощта срещу събота - в Северна България. В събота гръмотевични бури и валежи, в някои райони интензивни, ще има отново в почти цялата страна. Възможни са и градушки. В неделя ще превалява само на отделни места. Ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филип Филипов: ЦСКА ще отстрани съперника си в ЛК с класа и добра подготовка
Филип Филипов: ЦСКА ще отстрани съперника си в ЛК с класа и добра подготовка
"Ламбо сафари" - емблематични разходки в София в памет на Стефан Данаилов
"Ламбо сафари" - емблематични разходки в София в памет на Стефан Данаилов