НОВИНИ

Президентът на САЩ прие в Белия дом шампионите от Голдън Стейт Уориърс

президентът сащ прие белия дом шампионите голдън стейт уориърс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:28, 18.01.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Американският президент Джо Байдън посрещна в Белия дом баскетболистите от отбора на Голдън Стейт Уориърс заедно с техните семейства, за да ги поздрави по случай спечелената титла в НБА през 2022 година.

По традиция от предишни церемонии 46-ият президент на САЩ Байдън получи като подарък фланелка на Голдън Стейт с неговото име и номер 46 на гърба.

"Вратите на Белия дом са винаги отворени за отбора на Голдън Стейт Уориърс. Четири титли в НБА и шест финала през последните осем сезона не е никак лошо постижение", каза Джо Байдън.

Вицепрезидентът Камала Харис, която е родом от Оукланд от щата Калифорния, откъдето е и Голдън Стейт, е дългогодишна почитателка на отбора. Тя също получи фланелка с името си с номер 1 върху гърба, след като на предишен прием й е бил подарен екип с номер 49 по случай това, че е станала 49-тият вицепрезидент на САЩ.

"Винаги съм била фенка на Уориърс и този отбор е повод за радост и гордост както за мен, така и и за много хора от американския народ", каза Харис.

Тя допълни още: "Гордея се с Голдън Стейт не защото постига успехи, а заради това, че играчите, техните треньори и цялата баскетболна организация твърдо отстоява позициите си за равнопоставеност и справедливост, благодарение на почтеността и силното си представяне на игрището".

Преди церемонията звездата на отбора Стеф Къри и старши треньорът Стив Кър дадоха пресконференция в Белия дом, на която заявиха, че "са много щастливи и развълнувани от възможността да отпразнуват победата си на това място".

Къри добави, че той, Клей Томпсън и Моузес Муди са участвали в едночасова кръгла маса по темата за насилието с огнестрелни оръжия, неправомерното им използване и безопасното боравене с тях. Темата е била обсъждана с висши служители на Белия дом, като тя е особено болезнена за Кър, тъй като баща му е бил убит в Американския университет в Бейрут, Ливан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Милев започна с победа на турнир в Турция
Янаки Милев започна с победа на турнир в Турция
БФС подписа официален договор с италианска компания за спортна екипировка
БФС подписа официален договор с италианска компания за спортна екипировка