НОВИНИ

Президентът Радев участва в кулмнацията на празненствата в Бургас за Никулден

bnt avatar logo
от БНТ
21:39, 06.12.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев се включи в кулминацията на тържествата в Бургас по повод Никулден – символичното запалване на коледната елха и празничните светлини в града.

"Винаги е огромно удоволствие да се връщаш в Бургас, но най-добре да се върнеш точно на 6-ти декември, на празника на града, на морските хора, когато целият град празнува една отколешна традиция", заяви Румен Радев в поздравителното си слово.

Президентът каза още, че Бургас е град на прогреса и на бъдещето. По думите му градът показва как общината, която има ясна визия за развитието на града, може да взаимодейства по най-добрия начин с гражданите, с държавната власт, обществените организации и бизнеса.

На Никулден Бургас отбелязва своя празник

"Резултатите от години работа са налице. Днес в Бургас еднакво добре работят и съжителстват както тежката индустрия и транспортът, така и информационните технологии. Бургас се превърна не само в пример, Бургас вече задава стандарти, и в образованието, и в здравеопазването, и в зелени политики, в иновативни решения, в грижи за възрастни, за младите хора, за хората със специални потребности. Но през всичките тези години едно нещо остава неизменно - това е свободният и свободолюбив творчески дух на бургазлии. Бургас, откакто се помня, е и ще продължи да бъде град на поетите, на художниците, на артистите, на музикантите. Бургас дава огромен принос, не само към брутния вътрешен продукт, но към българската култура. Също така е научно доказано, че най-красивите и интелигентни жени са тук, в Бургас. Но мога да добавя и най-взискателните. Затова и бургаските мъже все ги тегли към морето, кой със сърф, кой с яхта, кой на кораб, но все натам", коментира още президентът.

Той призова събралите се на централния площад бургазлии да продължават да се гордеят с всичко това, което са постигнали, да се гордеят с града, да се гордеят с млади хора, ясното и сигурно бъдеще.

Автор: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луис Енрике: Ако има човек, който е отговорен за този резултат, това съм аз
Луис Енрике: Ако има човек, който е отговорен за този резултат, това съм аз
Байерн иска да задържи Люка Ернандес
Байерн иска да задържи Люка Ернандес