НОВИНИ

Просветният министър: Засега няма искане от здравните власти за грипна ваканция

родители ученици искат достъпен език учебниците повече време упражнения
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
13:32, 09.01.2023
Чете се за: 01:50 мин.
Регионални
Слушай новината

Към момента здравните власти не са изискали от Министерството на образованието да осигури неприсъствено обучение във връзка с повишената грипна заболеваемост.

Това съобщи служебният просветен министър проф. Сашо Пенов по повод настояването на училищни директори за обявяване на грипна ваканция при повишен брой заболели от грип ученици.

„Към момента нямаме официален акт на органите на Министерството на здравеопазването, който да изисква от нас предприемане на действия, свързани с евентуално неприсъствено обучение в училищата с оглед епидемичната ситуация по повод очакващия се евентуален грип“, посочи проф. Пенов.

От дни училищни директори настояват при достигане на 30% отсъствие на ученици в дадена област там да се премине към грипна ваканция, а не към онлайн обучение, и след това пропуснатият материал да бъде наваксан.

Министър Пенов коментира, че основната цел, която преследва Министерство на образованието, е да бъде ограничена до минимум възможността за неприсъствено обучение.

Ако здравното министерство все пак изиска от образователното да бъдат предприети мерки за неприсъствено обучение, от просветното министерство ще направят такава организация, че "да не бъдат нито родителите, нито децата, нито учителите и директорите изненадани от това как ще протече учебният процес“, допълни Пенов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВК Хебър с важен мач в Шампионската лига тази седмица
ВК Хебър с важен мач в Шампионската лига тази седмица
Възрастна жена от Търговище е дала 9000 евро при телефонна измама
Възрастна жена от Търговище е дала 9000 евро при телефонна измама