НОВИНИ

Протести в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 03.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Пловдивчани отново излязоха на площад "Съединение" с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите искат честни избори, с машинно и електронно гласуване.

Част от хората разказаха своите впечатления от участието си в снощния протест в София. Сред тях също има пострадали, основно обгазени от използвания лютив спрей и с леки наранявания, но няма задържани хора.

"Провокаторите бяха пратени от властта с цел протеста да се окървави", твърдят протестиращите в Пловдив, които са били в столицата вчера. Хората ще тръгнат на мирно шествие по главната на Пловдив, ще бъдат затворени част от булевардите, по които ще преминат гражданите.

След 20:00 часа протестиращите в Пловдив тръгнаха към Трето РПУ, където според тях по-рано е бил задържан мъж затова, че викал Оставка на събитие, на което присъствала Цвета Караянчева - председател на парламента.

Два реда полицаи са препречили пътя на шествието и не го допуска да мине по пешеходния мост. Всъщност протестиращите се отклониха от маршрута, който са заявили в община Пловдив.

Малко след 20:15 часа задържаният в трето РПУ дойде сред протестиращите, след като е бил освободен. Според него това се е случило, защото органите на реда са научили за намеренията на протестиращите да блокират участъка.

В 20:35 часа шествието изненадващо смени маршрута си, хората излязоха на пътното платно, което създаде рискова ситуация и за шофьорите. Полицията се намеси адекватно, няма инциденти. Протестът продължава мирно със скандирания Оставка

Репортер: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа в тунела на НДК (Снимки)
Тежка катастрофа в тунела на НДК (Снимки)
Туризмът ни ще разчита на българите и за сезон 2021
Туризмът ни ще разчита на българите и за сезон 2021