НОВИНИ

Проверяват Спешния център на болницата в Сливен заради случая с "възкръсналия" мъж

bnt avatar logo
от БНТ
14:05, 15.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
Регионални

В Спешния център на болницата в Сливен започна вътрешна проверка. Тя ще разследва как жив човек беше обявен за мъртъв над 7 часа.

Все още не е ясно кой лекар е подписал съобщението за смърт. Сега 72-годишният мъж е настанен в отделението по реанимация сливенската болница.

В деня преди инцидента мъжът е трябвало да постъпи в отделението по гастроентерология във Военната болница в Сливен. Негова близка му звъняла за да го придружи, но той не отговарял на телефона. Заради това жената подала сигнал до полицията, която разбила вратата.

Мъжът бил в безжизнено състояние. Лекарят, пристигнал на мястото, издава документ, че е починал. Въз основа на него Община Сливен издава акт за смърт, а близки търсят услугите на погребална агенция, за да подготвят погребение

Радка Тодорова, служител в траурна агенция: 11:30 часа е записано в акта за смърт или това е последният документ, който се издава в общината и по принцип погребението може да бъде извършено 24 часа след настъпването на смъртта. В 18 часа отиват колегите, които - когато са го взели - наистина казват, да, той нямаше признаци на живот.

След като откарват обявения за мъртъв до хладилната камера, виждат, че човекът показва признаци на живот.

Бисер Тодоров служител в траурна агенция: Ще почваме да го обличаме, в това време човекът премърда гълтача, от там премърдаха устните му леко едната ръка и веднага се обаждам на съдебния лекар.

Веднага мъжът е откаран в бърза помощ. В момента е в интензивното отделение на сливенската болница

Д-р Васислав Петров директор МБАЛ Сливен: В реанимация се намира в момента пациентът, правим всичко възможно, за да го възстановим колкото е възможно.

Прокуратурата започна проверка на случая. Вероятно се касае за нарушаване на служебните задължения и грешка на медицинския екип.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наказание грози Сам Куери, който избяга от Русия
Наказание грози Сам Куери, който избяга от Русия
Гарет Саутгейт защити Хари Магуайър
Гарет Саутгейт защити Хари Магуайър