НОВИНИ

Радев: Ако съберем младите хора от България и РСМ ще неутрализираме всяка пропаганда

радев съберем младите хора българия рсм неутрализираме всяка пропаганда
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:42, 28.05.2021
Чете се за: 02:15 мин.
По света
Слушай новината

Президентът Серджо Матарела е изцяло солидарен с нашата позиция за присъединяването на Република Северна Македония и Албания към Европейския съюз. Това заяви президентът Румен Радев след срещата си с италианския си колега в двореца Куиринале.

"Всички искаме да видим възможно най-бързо тези страни по техния европейски път. Обясних много ясно българската позиция, че ще имаме напредък, когато и самите страни демонстрират ясно и необратимо, че изпълняват критериите", каза още Румен Радев.

Всички оценяват това, което напоследък прави България – активизиране на диалога, различни инициативи.

В момента българското правителство работи усилено с правителството на РСМ и в най-скоро време България ще дари едно чувствително количество ваксини, съобщи Румен Радев.

Той съобщи, че още при сформирането на служебното правителство е обсъдил с колегите си възможността помощите, които се дават в туризма, да бъдат не просто плащания, за да съществува бранша, а да бъдат вложени в нещо действащо. Така президентът направи връзката с обявената по-рано днес от трима министри - финансовия, образователния и на туризма, нова мярка в помощ на сектора с участието на ученици и учители.

"С Пендаровски обсъждаме да поканим ученици и студенти от РС Македония да прекарат част от ваканцията си заедно с нашите деца. Разбира се, и с учители, така че да имаме образователна и хуманитарна програма. Ако успеем това да го постигнем, ще направим най-важната крачка за преодоляване на десетилетната пропаганда, на инсинуации и противопоставяне между нашите две страни. Ако ние съберем нашите млади хора заедно, съм сигурен, че това ще неутрализира всякакви пропаганди", заяви Румен Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Комитова: Програма за саниране твърдо ще има
Министър Комитова: Програма за саниране твърдо ще има
Аржентинец сбъдна мечтата си да срещне Джокович
Аржентинец сбъдна мечтата си да срещне Джокович