НОВИНИ

Росен Желязков ще се срещне с македонския си колега Талат Джефери в Скопие

Александър Марков
от Александър Марков
06:36, 14.11.2023
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

Продължава посещението на председателя на Народното събрание Росен Желязков в Република Северна Македония. Днес той ще се срещне с председателя на Събранието Талат Джафери. Преди това ще положи цветя пред тленните останки на Гоце Делчев, в църквата "Свети Спас".

Вчера Желязков разговаря с представители на сдруженията на македонските българи от Охрид, Велес, Битоля, Скопие, Щип, Струга и Прилеп, които поискаха защита на правата им и осъждане на езика на омразата. Те подчертаха пред Желязков необходимостта, страната да извърши реални реформи в защита правата на своите жители, както и да спре говора и езика на омразата към България и всичко българско.

Сред присъстващите беше и Любчо Георгиевски, председател на закрития български културен клуб "Иван Михайлов" в Битоля, срещу когото се водят няколко дела. Пред нашите сънародници и хора с българско самосъзнание Желязков заяви, че ще постави този въпрос пред председателя Джафери и изрази скептицизъм вписването на българите в Конституцията на страната да стане факт до края на годината.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крал Чарлз III на 75
Крал Чарлз III на 75
Израел твърди, че е открил втори команден център на Хамас под болница в Газа
Израел твърди, че е открил втори команден център на Хамас под болница в Газа