НОВИНИ

Рууд и Алкарас ще играят на финала на Мастърса в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:31, 02.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
рууд алкарас играят финала мастърса маями
Слушай новината

Каспер Рууд и Карлос Алкарас ще спорят за титлата на Мастърс турнира в Маями, като и за двамата това ще бъде първи финал в надпревара от подобна категория.

В първия полуфинал световният №8 Рууд елиминира след 6:4, 6:1 изненадата в турнира Франсиско Серундоло и по този начин се превърна в първия норвежец, който ще има шанс да спечели турнир от сериите АТР Мастърс 1000.

За Серундоло пък приказката в Маями не успя да завърши с участие в мача за трофея, но въпреки това петте му поредни победи ще му помогнат да се изкачи с повече от 50 места до №52 в световната ранглиста, което ще бъде личен рекорд за 23-годишния аржентинец.

Малко по-късно във втория полуфинал пък Карлос Алкарас надви в много оспорван сблъсък Хуберт Хуркач след 7:6(5), 7:6(2) и по този начин го лиши от възможността да защити титлата си от миналия сезон.

За Алкарас това ще бъде трето участие на финал в турнир от АТР, като до момента 18-годишният испанец е спечелил и двата финала, в които е участвал. От друга страна за Рууд това ще бъде десето участие в мач за титла от турнир на АТР, като до този момент норвежецът има седем печелени и два загубени.

Финалът в Маями ще бъде и първият дуел между Каспер Рууд и Карлос Алкарас, а мачът е в неделя вечер от 20.00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красива пролет в прасковените градини в Гърция (Снимки)
Красива пролет в прасковените градини в Гърция (Снимки)
Разбиха група за трафик на мигранти, сред арестуваните е и служител на МВР
Разбиха група за трафик на мигранти, сред арестуваните е и служител на МВР