НОВИНИ

Съдът отказа да задържи Венци Боксьора, рецидивистът остава под домашен арест (Обзор)

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:06, 09.10.2021
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Съдът отказа да задържи Венцислав Дамянов, известен с прякора Боксьора. Той остава под домашен арест. 36-годишният мъж се прочу със системния си тормоз над жители на софийското село Световрачене. От районната прокуратура ще протестират решението на съда. Жителите на Световрачене днес не коментираха съдебното решение. Засилено е полицейското присъствие в района.

Прокурорът поиска постоянен арест за обвиняемия Венцислав Дамянов. Причината е, че и 12-те разпитани до момента свидетели са дали сведения за нападения, инициирани от Венци Боксьора.

След побоите, той искал те да работят за него. Близки на Боксьора пък карали хората да оттеглят жалбите си и ги заплашвали със саморазправа.

По-важното е всички пострадали в този квартал да излязат и да дадат показания пред правоохранителните органи, защото без техните показания ние не можем да направим нищо, каза Иво Боев, прокурор.

Обвинението е измислено само, за да бъде задържан под стража Дамянов, а полицията да си извади дивиденти от случая, пледира защитата в съдебната зала.

След заседанието обаче адвокатът не пожела да говори.

Ще се запознаете с определението и ще разберете, не желая да коментирам, каза Николов, адвокат на Венцислав Дамянов.

В крайна сметка съдия Николай Урумов отказа да задържи Венцислав Дамянов в следствения арест. Обясни, че няма как две мерки за неотклонение да се изтърпяват наведнъж.

Затова и Боксьора беше освободен и върнат под домашен арест. Тази мярка на Венцислав Дамянов е по първото му обвинение - закана за убийство и хулиганство.

След като в сряда отново беше арестуван при акция на СДВР- флашка със запис на побой от 28 юли му докара и новото обвинение за хулиганство с рецидив.

Прокуратурата ще протестира пускането под домашен арест на Венци Боксьора

И днес на входовете на Световрачене и Войнеговци имаше патрули на пътната полиция и жандармерия. Хората в района избягват да коментират темата за хулиганските прояви на импулсивния Венцислав, когото наричат Боксьора.

Венцислав Дамянов е осъждан 8 пъти - за нанасяне на телесни повреди грабежи, изнудване, разпространение на наркотици.

Днес главният секретар на МВР Петър Тодоров обяви, че се проверява дали наистина Венци Боксьора е пазен от полицията като свидетел. Заради бездействие по случая служебният министър на вътрешните работи уволни шефа на Второ РПУ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сняг през октомври: 10 см покривка на Петрохан и опасност от падащи дървета
Сняг през октомври: 10 см покривка на Петрохан и опасност от падащи дървета
"Вера Су" вероятно няма черна кутия, която да изясни причините за инцидента
"Вера Су" вероятно няма черна кутия, която да изясни причините за инцидента