НОВИНИ

Каква визия имат за президентската институция проф. Герджиков, лидерът на "Възраждане" и Луна

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
17:46, 09.10.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Трима кандидат-президенти в ефира на БНТ тази сутрин - проф. Анастас Герджиков, певицата Луна Йорданова и лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов участваха в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

Кандидатът за президент професор Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет вярва, че ще го подкрепят привърженици на всички партии.

Аз не искам да се ангажирам с прогнози. Вече казах, че не бива да се кандидатира за президент човек, който не вярва, че ще спечели изборите. В този смисъл, аз съм убеден че ще спечеля изборите. Ако все пак на втори тур отиде някой друг, аз бих подкрепил с удоволствие Лозан Панов ,защото той отстоява поне една от моите тези и тя е върховенството на правото, обясни проф. Герджиков.

Проф. Анастас Герджиков: Обединението не трябва да е на партии, а на българите около каузи

Лидерът на партия "Възраждане" и кандидат за президент Костадин Костадинов прогнозира, че избирателната активност няма да достигне 50%. Според него тя ще зависи от това дали Бойко Рашков отново ще предприеме решителни действия срещу купуването на гласове.

Нека България да бъде остров на здравия разум. Нека да бъдем остров на стабилността. Парадоксално между другото, но според мен след тези избори България може да се превърне в един от водачите на Европейския съюз по отношение на колективния здрав разум и стабилитета и нормалността в обществото, каза Костадинов.

Костадин Костадинов: На 14 ноември ние ще избираме между безумието и здравия разум

Певицата Луна Йорданова, издигната от Инициативен комитет, обясни каква е визията ѝ за президентската институция.

Президентската институция трябва да има нов облик, трябва да излезем от капана на матрицата и от всичко, на което сме свидетели през последните 30 години. Ние ще направим нашия избор, ще го заявим смело.

Луна Йорданова заяви, че не се страхува и притеснява от срещи със световните политически лидери, защото е живяла в Белгия и познава много добре Брюксел.

Луна Йорданова: Никога досега не съм се кандидатирала за президент

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще остане ли Кристалина Георгиева на поста си в МВФ?
Ще остане ли Кристалина Георгиева на поста си в МВФ?
Националите ни по футбол рухнаха срещу Литва
Националите ни по футбол рухнаха срещу Литва