НОВИНИ

Саша Илич: Остават ни шест финала

Саша Илич
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:11, 04.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич бе категоричен, че футболистите му трябва да спечелят шест финала, за да постигнат целите си в края на сезона.

"Червените" победиха Хебър с 4:0.

"Този мач бе особен, защото идваше след мач срещу Лудогорец. Най-важното е, че взехме трите точки и продължаваме да сме в битката за титлата. През второто полувреме пропуснахме няколко положения. Имаме оставащи шест мача. Това са шест финала за нас. Нямаме право да мислим за случващото се след няколко кръга. Мислим само за мача с Ботев Враца", заяви той след срещата.

Наставникът на столичани призна, че отборът получава голяма подкрепа от феновете, но се надява клубът да не бъде санкциониран от поведението на привържениците си.

"Мачът ще бъде без публика, което е проблем за нас. Трябва да се справяме и без тях. Не искам да коментирам позицията на публиката. Те знаят каква подкрепа ни оказват. По-добре да не присъстват на стадиона, ако това ще ни донесе санкция. Не искам публиката да отсъства в мача с Левски. Това са двата най-големи отбори в България", допълни той.

Сърбинът призна, че част от състава му страда от травми.

"Брадли Де Нойер има минимален проблем в коляното. аз решавам и поемам отговорност за състоянието на играчите. Всички отсъстващи от групата имат малки проблеми с изключение на наказаните", допълни той.

След срещата старши треньорът на Хебър Любослав Пенев призна, че възпитаниците му не са се представили на желаното ниво.

"Редно е да си направим точните изводи. Поздравявам ЦСКА, в такива мачове се извлича голяма полза за футболистите ни, но това от утре ще го коментираме. Разполагам с достатъчно футболисти. Днес съжалявам, че не можех да направя повече от пет смени. Стягаме се, защото в понеделник ни чака мач", каза той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москва обвини Вашингтон за атаката с дрон над Кремъл
Москва обвини Вашингтон за атаката с дрон над Кремъл
ГЕРБ-СДС разговаря с ДПС, БСП и ИТН - къде се срещат и къде се разминават позициите им? (Обзор)
ГЕРБ-СДС разговаря с ДПС, БСП и ИТН - къде се срещат и къде се разминават позициите им? (Обзор)