НОВИНИ

Саудитска Арабия плаща компенсации на роднини на медици - жертви на ковид

саудитска арабия плаща компенсации роднини медици жертви ковид
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:27, 08.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
По света
Слушай новината

Саудитска Арабия започна да компенсира семействата на здравните работници, починали заради коронавируса, съобщиха държавните медии в неделя, след като миналата година обявиха, че всеки ще получи по 133 000 долара, съобщи Агенция "Франс прес".

Кралството заяви през октомври, че ще раздаде "по 500 000 саудитски риала на семействата на тези, които са починали в резултат на работа по COVID-19 в здравните сектори, било то държавни или частни, цивилни или военни, саудитци или несаудитци“.

Страната от Персийския залив, богата на петрол, заяви, че решението се прилага от "датата на първата регистрирана инфекция" в страната на 2 март 2020 г.

Агенция СПА обяви началото на разпределението на средствата към семействата на загиналите в резултат на пандемията.

Те "дадоха живота си в борбата срещу пандемията, за да запазят здравето и безопасността на гражданите и жителите на кралството“, гласи информацията на СПА. Не е ясно колко здравни работници са починали заради коронавирус в Саудитска Арабия, където хиляди чужденци са наети като медицински персонал.

Правителството ускори националната кампания за ваксиниране, тъй като се стреми да съживи туризма и други засегнати от пандемията сектори, като спортни състезания и развлечения.

Повече от 29 милиона ваксини са приложени в страната с 35 милиона души население, съобщи в събота здравното министерство.

Ваксинацията е задължителна за всеки, който иска да влезе в държавни и частни заведения, включително образователни институции и места за забавление, както и да използва обществен транспорт.

Саудитска Арабия е регистрирала близо 533 000 случая на коронавирус и повече от 8300 смъртни случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор към Федерер: Моля те, преди да се откажеш, да изиграем мач на двойки
Григор към Федерер: Моля те, преди да се откажеш, да изиграем мач на двойки
Олимпийският огън угасна, Игрите в Токио вече са история
Олимпийският огън угасна, Игрите в Токио вече са история