НОВИНИ

Шотландия шокира Испания пред пълните трибуни на "Хемпдън Парк" и оглави подреждането в група А

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:40, 28.03.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
шотландия шокира испания пълните трибуни хемпдън парк оглави подреждането група
Слушай новината

Националният отбор на Шотландия постигна запомнящ се успех, след като надигра с 2:0 на своя "Хемпдън Парк" в Глазгоу трикратния европейски шампион в Испания в среща от квалификациите за Евро 2024.

Селекцията, водена от Стив Кларк, изигра много силен мач, за да стигне до своя първи успех срещу "Ла Фурия Роха" от близо 40 години насам.

Освен това загубата бе първа за испанците в европейски квалификации от близо десетилетие насам, когато през 2014 г. те губят при визитата си на Словакия.

Днес обаче иберийците срещнаха една вдъхновена Шотландия, която започна срещата пределно мотивирана и откри резултата още в 7-ата минута, когато Скот Мактоминей се възползва от подаване на Андрю Робъртсън и не и без доза късмет след неговия удар топката влетя във вратата на гостите за 1:0.

Футболистите на Луис де ла Фуенте опитаха да отговорят и в средата на първата част изстрел с глава на Хоселу се отби от напречната греда, но това бе едно от малкото положения пред "Ла Фурия" в хода на целия двубой и закономерно тимът допусна своето първо поражение при новия си наставник.

Трибуните на "Хемпдън Парк" пък избухнаха за втори път в 51-ата минута, когато лошо изчистена топка от защитата на Испания стигна до Скот Мактоминей, който не се поколеба да стреля от въздуха и с мощен удар реализира второто си попадение в срещата.

До края на двубоя "гайдарите" можеха да стигнат и до по-убедителен успех, но хубаво изпълнение от Джон Макгин от пряк свободен удар се отби от напречната греда.

Въпреки този пропуск Шотландия стигна до заслужена победа и по този начин оглави подреждането в група А с пълен актив от 6 точки, докато Испания остава на 2-та позиция с 3 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хърватия победи Турция в балканското дерби от европейските квалификации
Хърватия победи Турция в балканското дерби от европейските квалификации
Юношеските ни национали по хокей на лед с първи успех на световното в София
Юношеските ни национали по хокей на лед с първи успех на световното в София