НОВИНИ

Станимир Стоилов: Ако си дал всичко от себе си, имаш шанс да спечелиш

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:40, 20.07.2022
Чете се за: 05:10 мин.
Спорт
станимир стоилов важни динамиката увереността играта филип кръстев остава
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешния двубой на "сините" срещу гръцкия ПАОК в турнира Лига на конференциите.

Носителят на Купата на България посреща гръцкия тим утре вечер на своя стадион "Георги Аспарухов", а наставникът на тима отчете, че атмосферата у всички е приповдигната преди двубоя.

"Атмосферата за всички левскари е приповдигната и напрегната. Всички очакват мача с нетърпение, защото Левски се завръща в евротурнирите. Имахме най-тежкия жребии, защото ПАОК е фаворит. Не винаги фаворитът побеждава, а този който се представя по-добре. ПАОК е по-опитен отбор от нас, още повече, че преди няколко месеца игра четвъртфинал. Ние ще играем с желание и ентусиазъм да спечелим и ако те не ни подведат, мисля, че ще имаме своите шансове. Трудно е да анализираш един отбор по контроли, но това, което видях и предната година, и сега, ПАОК е организиран. Видно е, че спазват добре указанията на треньора. Те трудно допускат тактически грешки и наказват грешките на противника", започна Стоилов.

За негово съжаление, треньорът на Левски по всяка вероятност няма да може да разчита на петима от своите най-важни футболисти, като към вече контузените Цунами и Ивелин Попов се присъединяват Илиян Стефанов, Андриан Краев и Келиан Ван дер Каап, които също са с травми.

"За съжаление към Цунами и към Ивелин Попов се присъединяват контузиите на Илиян Стефанов, на Андриан Краев и на Келиан Ван дер Каап. Травмите не са сериозни, но на този етап не можем да кажем, дали някой от тях ще се възстанови. Сега се готвим без тях. Загубата е видна за всички. Това са 5 играчи, които са част от ядрото, но оттук нататък всички трябва да мислим за мача и след него ще анализираме. Останаха някои млади футболисти, които трябва да се справят с напрежението и да изиграят мача по най-добрия начин", разкри Станимир Стоилов.

Стоилов допълни още, че иска да види Левски да играе, както досега и да зарадва своите привърженици, които ще бъдат с отбора от първата до последната минута.

"Виждам амбиция и желание у младите. Искаше ми се да излезем с най-добрия си състав. Футболът е игра, която може да роди или да убие младите. Младите трябва да направят своето бойно кръщене. Те знаят, че всички наше привърженици на стадиона ще са с тях от първата до последната минута и ще ги аплодират каквото и да стане. Искам да видя Левски да играе, както досега. При всички положения ще имаме нужда от помощта на публиката. Играчите трябва да са с горещи сърца и хладен ум на терена. Моите футболисти трябва да изпълняват задачите си на терена. Въпреки 5-те отсъствия, които се очаква не участват, младите трябва да дадат всичко от себе си. Не се съмнявам, че публиката ще окаже огромна подкрепа на играчите. Надявам се хората да си тръгнат доволни от представянето на Левски", коментира треньорът на Левски.

Накрая Станимир Стоилов заяви, че въпреки кадровите проблеми в състава акцентът утре вечер трябва да бъде върху играта на Левски.

"Те не могат да стиснат зъби, защото имат болки. Най-много един да се възстанови до утре. Довчера имахме едни идеи, днес имаме други, но утре сутрин ще решим как ще изглежда отбора. Не трябва да акцентираме върху проблемите, а върху играта ни. Няма нищо страшно, ако си дал всичко от себе си, имаш шанс да спечелиш. Надявам се емоцията да не ни подведе. Младостта не е порок, на моменти тя даже дава криле", завърши Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Кирил Петков заминава за Азербайджан, за да преговаря за още количества газ
Премиерът Кирил Петков заминава за Азербайджан, за да преговаря за още количества газ
Андре Токев излезе от затвора и заяви: "Просто нямам думи"
Андре Токев излезе от затвора и заяви: "Просто нямам думи"