НОВИНИ

Стартира процедура по намирането на нов домакин на Световното по волейбол

стартира процедура намирането нов домакин световното волейбол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 08.03.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Международната федерация по волейбол (FIVB) стартира днес процедура по селектиране на нови страни-домакини за Световното по волейбол при мъжете. Крайният срок за подаване на документи от страна на желаещите страни да приемат събитието е 14 март.

От FIVB обявиха, че формулата на състезанието е оптимизирана с оглед възможността да се вземат предвид множество домакини за груповата фаза, до двама домакини за осминафиналите и четвъртфиналите и максимум един домакин за полуфиналите и финалите.

Новата формула предвижда запазване на формата всеки срещу всеки в груповата фаза с шест групи по четири отбора. В следващия етап общо 16 отбора – първите два отбора от всяка група и четирите най-добри трети класирани отбора – ще се класират за фазата на елиминациите.

Фазата на елиминациите от своя страна ще включва осминафинали, четвъртфинали, полуфинали и финали. Така ще бъдат изиграни общо 52 мача по време на Световното първенство.

Междувременно стана ясно, че Тунис ще замени Русия във Волейболната лига на нациите при мъжете. Новината бе публикувана от местната федерацията в социалните мрежи.

Така за първи път във волейболната си история мъжкият национален отбор на Тунис ще бъде част от елита на най-комерсиалното волейболно събитие.

Международната федерация (FIVB) отправи покана към 11-кратния шампион на Африка да замени Русия, която бе отстранена от международния форум заради инвазията в Украйна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отборът на Ботев (Пловдив) посети фотоизложбата за 110-годишнината клуба
Отборът на Ботев (Пловдив) посети фотоизложбата за 110-годишнината клуба
57 бежанци от войната в Украйна вече са настанени в Пловдив
57 бежанци от войната в Украйна вече са настанени в Пловдив