НОВИНИ

Стойчо Младенов: Бяхме мудни, шансовете остават

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:46, 20.08.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
стойчо младенов бяхме мудни шансовете остават
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов остана разочарован от загубата на неговия тим с 0:2 като гост на Виктория Пилзен в първия двубой от плейофния кръг Лига на конференциите.

Наставникът на "червените" сподели, че не е бил изненадан с нищо от действията на чешкия състав, но подчерта, че действията на неговите футболисти са били твърде мудни.

Въпреки загубата, Младенов остава оптимист за реванша в София след седмица, заявявайки, че шансовете остават.

"Прекалено голям респект дадохме на противника. Първите 20 минути бяха важни, трябваше да покажем агресия. Особено при първия гол. Това, което ме притеснява, е, че трябва да мислим и играем по-бързо. Днес бяхме бавни. Трябва много да работим. Има и напрежение в самия мач. Аз си имам своите изводи, но до този момент това е, което можем да направим. Запазили сме си шансовете, този резултат може да се промени.", започна 64-годишният специалист.

Стойчо Младенов допълни, че в клуба трябва бързо да си извадят изводите, за да може да бъде показана коренно различна игра на реванша.

"Не ни изненадаха, просто ние бяхме мудни. Не си препредавахме навреме хората и закъснявахме с покриването. Дали ще има, или няма горчилка, голът е зачетен има засада, когато я дадат. Трябва максимално бързо да си извадим изводите, да покажем коренно различна игра във втория мач. В София трябва да подобрим агресията и скоростта в крайната фаза. Много бавно разигравахме, много мудно, давахме шанс да противника да се прегрупира. Особено като сменихме схемата трябваше да играем по коренно различен начин.", заяви Младенов.

Накрая старши-треньорът на "червените" обясни и защо не е пуснал в игра френският краен бранител Тибо Вион.

"На резервната скамейка повечето са младежи. Вион може да даде разликата в средата на терена, но той още не е готов на 100% за игра, а няма да рискувам да влезе и да се контузи отново", завърши наставникът на ЦСКА.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-малко от 10% от плаж "Журналист" е останала за използване от туристите
По-малко от 10% от плаж "Журналист" е останала за използване от туристите
Бивш заместник-председател на ДПС: Народът чака едно редовно правителство
Бивш заместник-председател на ДПС: Народът чака едно редовно правителство