НОВИНИ

СЗО: Бум от заразени с COVID-19 ще блокира здравните системи по света

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:03, 30.12.2021
Чете се за: 01:55 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

"Цунами" от заразени с ковид ще блокира здравните системи на страните по света.

Заведенията за хранене, кафенета и нощни клубове в Гърция от днес ще работят до полунощ, без музика, без правостоящи и до шестима души на маса. В новогодишната нощ работното време е до 2.00 часа през нощта.

"За нас в ресторантьорския сектор това е катастрофа - това е ключовата дума. От друга страна обаче е здравната ситуация. Не мога да кажа, че искам да работя докато хората умират", коментира Христос Коцис, собственик на кафене.

В Гърция се ограничава и броят на зрителите на спортни мачове до 10% от капацитета на съоръжението. До 50% от служителите в държавния и частния сектор ще работят от къщи.

В голяма верига хипермаркети във Франция вече се продават комплекти тестове за ковид. Продажбата им върви добре.

Френската столица връща носенето на маски на открито заради ръст на заразените с Омикрон. Нарушителите ще плащат глоба от 135 евро.

Кипър също затегна мерките заради рекорден брой заразени за денонощие от началото на пандемията - 3002. От днес за вход в клубове и дискотеки, както и за присъствие на сватби и кръщенета се изискват освен сертификат и бърз тест. Освободени са ваксинираните с бустерна доза. Танците в заведенията са забранени, а клиентите трябва да са седнали. Маските са задължителни навсякъде.

Испания съкрати задължителния период на карантина на хора, които са дали положителен резултат за COVID-19 от 10 на 7 дни. Изключение ще правят тези, които показват симптоми на инфекцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елица Василева с бронз от турнира за Купа на Русия по волейбол
Елица Василева с бронз от турнира за Купа на Русия по волейбол
КЗП: Към момента няма да има повишаване на цените на мобилните услуги
КЗП: Към момента няма да има повишаване на цените на мобилните услуги