НОВИНИ

Треньорският щаб на ансамбъла: След олимпийската титла гладът за успехи е още по-голям

треньорският щаб ансамбъла олимпийската титла гладът успехи голям
bnt avatar logo
от БНТ
14:50, 04.09.2022
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на българския ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова, както и нейните помощнички Михаела Маевска и Ясена Стойнева гостуваха в предаването "Арена спорт" десетина дни преди старта на Световното първенство в София.

Шампионатът на планетата в зала "Арена Армеец" ще се проведе между 14 и 18 септември и ще бъде излъчен в ефира на БНТ.

Преди първенството Весела Димитрова заяви, че гладът за успехи е още по-голям след олимпийското злато, което предишния ансамбъл спечели в Токио през миналата година.

"След олимпийската титла гладът за успехи е още по-голям. Започнахме да работим с един млад отбор. Момичетата са много мотивирани и лично аз очаквам да си изиграят съчетанията без грешка. Сигурна съм, че ако го направят, те ще бъдат оценени подобаващо", заяви Димитрова.

Една от нейните помощнички Михаела Маевска пък увери, че всички в отбора са пределно мотивирани да се докажат.

"Работата никак не е лесна. Борим се здраво от ден първи. Момичетата са коренно различни, но въпреки това са много мотивирани да се покажат. Всеки ден сме по цял ден в залата и това показва колко много се трудим", сподели бронзовата медалистка от Рио 2016.

Весела Димитрова разкри и защо ансамбълът изцяло е подменил своето смесено съчетание два месеца преди старта на Световното първенство.

"Смесеното съчетание го сменихме преди два месеца. Ние обичаме да рискуваме, а пък и една от любимите ми фрази е: "Господ обича смелите!" Правим всичко възможно момичетата да бъдат представени в най-добрата си светлина", заяви Димитрова.

Помощник треньорите на ансамбъла Михаела Маевска и Ясена Стойнева разкриха малко повече и за това как се сработват състезателките в отбора

"Всяка една от тях е много различна, но мисля, че вече намериха пътя една към друга", заяви Стойнева.

"Мисля, че вече сме намерили петте момичетата, които ще се борят до край. Имаше трудности, но се надявам, че вече всичко ще е наред", допълни Маевска.

Накрая Весела Димитрова разкри, че не си поставя конкретни цели за медали и допълни, че очаква невероятна атмосфера в зала "Арена Армеец".

"Не си поставям цели за медали. Аз съм абсолютен максималист и единствено искам от тези крехки 16-годишни момичета да издържат психически, защото е много трудно да се играе пред родна публика и да си изиграят и двете съчетания безгрешно. Аз съм сигурна, че българската художествена гимнастика има много фенове и съм сигурна, че той ще дойдат със знамена в залата, както и на предишното Световно първенство в София. Сигурна съм, че ще има невероятна атмосфера", завърши Весела Димитрова.

Целия разговор вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моторист пострада след удар в лек автомобил в Благоевград
Моторист пострада след удар в лек автомобил в Благоевград
Отбивката към Свободна зона Русе втори ден е под вода, блокирана е дейността на фирми
Отбивката към Свободна зона Русе втори ден е под вода, блокирана е дейността на фирми