НОВИНИ

Тухел: Съдийството беше пълна катастрофа

Старши треньорът Томас Тухел и футболистите на Байерн Мюнхен останаха силно огорчени от завършека на двубоя от полуфиналите на Шампионската лига по футбол срещу Реал Мадрид.

Томас Тухел
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 09.05.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът Томас Тухел и футболистите на Байерн Мюнхен останаха силно огорчени от завършека на двубоя от полуфиналите на Шампионската лига по футбол срещу Реал Мадрид, след като съдиите отмениха изравнителен гол на баварците и те отпаднаха от турнира след поражение с 1:2.

Матайс де Лихт се разписа в добавеното време и трябваше да изпрати мача на продължения, но страничният съдия сигнализира за засада при паса и главният рефер я отсъди още преди нидерландецът да стреля.

"Ясно се видя и няма съмнение, че това е в разрез на правилата в модерния футбол. Катастрофа. Пълна катастрофа. При втория гол на Реал Мадрид оставиха играта да продължи, както е по правилата. Първата грешка бе допусната от страничния съдия, а втората - от главния", заяви Тухел, цитиран от Ройтерс.

Байерн поведе в резултата с фантастичен гол на Алфонсо Дейвис, но Реал Мадрид отговори с две късни попадения на Хоселу. Де Лихт обясни, че след края на мача страничният съдия му се е извинил за отменения гол.

"Не е лесно да се говори в такъв момент. Като спортсмени, ние трябва да го приемем. Тук обаче говорим за полуфинал в Шампионската лига, а не просто за нарушаване на правилниците. На подобна фаза всички трябва да бъдат на най-високо ниво, в това число и съдиите. Извиненията не помагат особено", каза нидерландецът.

Вторият гол на Реал Мадрид падна след далечен удар, който Мануел Нойер отби на пътя на Хоселу. Тухел обаче не пожела да обвинява вратаря си, който до този момент бе безупречен и спаси баварците на няколко пъти.

"Мануел ще отрази 99 от 100 такива положения. Никой няма да го сочи с пръст, защото той е най-тъжният от всички ни", добави Тухел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Телефонна линия за сигнали за изборни нарушения е открита в МВР
Телефонна линия за сигнали за изборни нарушения е открита в МВР
Пожар пламна в къщата на Иван Гешов в центъра на София
Пожар пламна в къщата на Иван Гешов в центъра на София