НОВИНИ

Тулуза победи Рен в ранния неделен мач от френското първенство

тулуза победи рен ранния неделен мач френското първенство
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:51, 12.02.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Тулуза показа, че вече намира най-добрата си форма и се справи без особени проблеми с Рен в среща от 23-ия кръг на френската Лига 1. Така преди късните мачове в неделя Тулуза излезе на 10-о място в класирането и очаква в добро настроение гостуването си на Олимпик (Марсилия) другата седмица. Рен е на 5-о място с 40 точки, на 6 от 4-ия Ланс.

Въпреки отсъствието на техния лидер и капитан Бранко ван ден Бумен , домакините от Тулуза доминираха в огромни периоди от срещата. Те отстъпваха инициативата единствено в ранните 10 минути, когато гостите владееха топката. Но хората от Тулуза запалиха първия фитил в срещата, като мароканският нападател Закария Абухлал вкара топката във вратата, но съдията маркира засада. Играчите на Филип Монтание натискаха, но бяха твърде непохватни при последния пас.

Но Тулуза нанесе своя буквално унищожаващ удар в рамките на една минута. Най-напред Рафаел Ратао се възползва от топка, която беше лошо отбита от вратаря на Рен Стив Манданда , за да отключи резултата. Объркани, гостите веднага сбъркаха втори път. Добре позициониран, и Закария Абухлал на свой ред се радваше на грешка на Стив Манданда, за да удвои преднината – 2:0 само 49 секунди по-късно в 28-ата минута.

Отново Абухлал беше човекът, който изработи попадението. Той тръгна буквално със свръхзвукова контраатака, подаде на Тийс Далинга, който изстреля трета топка в мрежата на опитния вратар на Рен.

Червено-черните от Бретан опитаха да се върнат в мача и от първата минута заиграха настъпателно и все пак стигнаха до почетно попадение благодарение на автогола на Антъни Руо, който в опита си да изчисти, прати във вратата си ниско центриране на Жереми Доку в 55-ата минута. Това обаче беше всичко за бретанците и въпреки атаките, не стигнаха до втори гол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски премина квалификацията в Лейк Плесид
Владимир Зографски премина квалификацията в Лейк Плесид
Министър Лечева присъства на Европейската купа по джудо в София
Министър Лечева присъства на Европейската купа по джудо в София