НОВИНИ

Унгария обърна Сърбия и оглави еднолично групата на България, Черна гора не успя срещу Литва

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:48, 07.09.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
унгария обърна сърбия оглави еднолично групата българия черна гора успя литва
Снимка: БТА
Слушай новината

Унгария записа много ценен успех в битката за първото място в квалификационна група "G" за Евро 2024, след като срази с 2:1 като гост Сърбия.

Победата изкачи "маджарите" еднолично начело в подреждането на групата, където е още и тимът на България, като унгарците са с 10 точки, докато западните ни съседи са със 7.

Двубоят в Белград започна по-добре за домакините, които откриха резултата след само десет минути игра, когато Атила Салай си отбеляза автогол.

В рамките на само 120 секунди между 34-ата и 36-ата минута обаче Унгария нанесе своя удар с попадения на Роланд Варга и Виктор Орбан, които донесоха пълния обрат в полза на гостите.

През второто полувреме резултатът остана непроменен и така "маджарите" се поздравиха с третия си успех в кампанията си по пътя към участие на Евро 2024.

В ранния двубой от групата пък съставите на Литва и Черна гора завършиха наравно 2:2 в Каунас. Гитис Паулаускас даде аванс на домакините в 71-ата минута, но Никола Кръстович и Стефан Савич донесоха пълния обрат в полза на черногорците.

Литовците обаче не се предадоха и в четвъртата минута на редовното време Фьодор Черних беше точен за 2:2, носейки точката на своя тима.

Така, след битките тази вечер Черна гора събра 5 точки на третото място в класирането, докато Литва изпревари България в спора за четвъртото място, тъй като след днешния си двубой прибалтийците имат повече отбелязани голове спрямо нашите "лъвове".

В следващите мачове Черна гора приема България на 10 септември (неделя) от 19:00 ч., а мача може да наблюдавате НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3 и bntsport.bg! От 21:45 ч. пък Литва е домакин на Сърбия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Църквата отбелязва Рождество Богородично
Църквата отбелязва Рождество Богородично
Франция с 5 от 5 в квалификациите за Евро 2024, Нидерландия съкруши Гърция за едно полувреме
Франция с 5 от 5 в квалификациите за Евро 2024, Нидерландия съкруши Гърция за едно полувреме