НОВИНИ

Утре се очаква захлаждане

bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 02.05.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

След няколко дни с типично лятно време температурите през новата седмица ще се върнат към обичайните за началото на месец май.

Днес в почти цялата страна беше горещо, с температури над 30°, включително и по Черноморието - 32° в Ахтопол, 31° във Варна. Съществено по-хладно остана за пореден ден по северното крайбрежие.

Утре се очаква захлаждане.

Как изглежда то на картите с топлинен комфорт - след много малко райони в жълт цвят, съответстващи на температури от 20° до 25° градуса, утре вече почти навсякъде ще бъде така, с изключение на Югоизточна България, където температурите ще достигнат до около 28° - 29°. В останалата, по-голяма част от страната, се очакват максимални стойности между 22° и 27°.

Ще има променлива облачност и на отделни места, с по-голяма вероятност в източните и планинските райони, ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, който освен за захлаждането, ще бъде причина и за рязкото намаляване на концентрацията на сахарски прах в нашата страна, особено в Северна България.

И в планините утре не са изключени следобедни превалявания от дъжд, с по-голяма вероятност слаби. Вятърът обаче ще бъде силен, особено по високите части, с посока вече от запад.

И в по-голямата част от Балканите температурите ще се понижат, с изключение на южните райони от полуострова, където ще остане горещо. Ще продължи застудяването и на Британските острови, където се очакват и проливни валежи от дъжд.

И у нас през следващите дни ще има райони валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевични бури. Захлаждането ще продължи, до четвъртък, след което отново се очаква затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мотоциклетист е пострадал тежко след катастрофа в София
Мотоциклетист е пострадал тежко след катастрофа в София
Сестри Стоеви спечелиха европейското по бадминтон в Киев
Сестри Стоеви спечелиха европейското по бадминтон в Киев