НОВИНИ

Уволненият служител на БГ ТОЛ, обиждал чужденец, действал в състояние на умора и афект

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:05, 22.12.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Уволниха служителя на БГ ТОЛ, който обижда молдовски шофьор на "Дунав мост". Видеото със скандала беше разпространено миналата седмица. Новината за дисциплинарното наказание съобщи регионалният министър Гроздан Караджов. Извършена проверка установила, че няма данни служители на ТОЛ управлението да са искали кешови плащания и по този начин да са отклонявани пари от държавния бюджет.

Уволняват дисциплинарно служителя на тол управлението от скандалното видео на Дунав мост

От регионалното министерство съобщиха, че този случай е от 22 октомври. Три дни по-късно молдовският шофьор, към когото са били насочени репликите, подал жалба. На 1 ноември от Агенция "Пътна инфраструктура" поискали писмени обяснения на служителите, били на смяна. Обяснение дал и служителят, отправил грубите реплики.

"Служителят обяснява, че е възникнал спор, в който са се разгорещили страстите и меко казано поради това, че е било в края на смяната, бил уморен, афектиран и го е направил по емоционални причини, за което дълбоко съжалява - това е написал и подписано от него", посочи Гроздан Караджов, министър на регионалното развитие.

Първоначално спорът възникнал на гише на митническото бюро, където било установено, че молдовецът дължи глоба от 36 евро за шофиране без винетка. Служителите там потърсили съдействие от колетите си от БГ ТОЛ, които да му обяснят защо и какво дължи. Министър Караджов заяви, че не се потвърждава подозрението, че служители на ТОЛ управлението са искали кешови плащания.

"Няма в този доклад данни за това пари от централния бюджет да са отклонявани към джобове от какъвто и да било характер. Платено е в кеш, но е платено на гишето на митници, което е наш съконтрагент", допълни министър Караджов.

Законът дава два месеца срок на Агенция "Пътна инфраструктура" за приключване на проверки от този тип. Според регионалния министър обаче администрацията трябва да действа по-бързо, "особено при толкова очевидни нарушения".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са най-важните събития за 2021 година?
Кои са най-важните събития за 2021 година?
Николай Радулов: Шефовете на службите трябва да бъдат подменени
Николай Радулов: Шефовете на службите трябва да бъдат подменени