НОВИНИ

Валдас Дамбраускас: Уважавам Мура, няма да има подценяване

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:06, 21.07.2021
Чете се за: 05:02 мин.
Спорт
валдас дамбраускас уважавам мура подценяване

Старши-треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори на онлайн пресконференция преди мача на неговия отбор срещу словенския шампион Мура от втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Литовският наставник засвидетелства своето уважение към състава на Мура и го описа като "силен домакин, който играе много опасно на контраатака.

"Уважавам много и Шахтьор Солигорск, и Мура. Мачовете ще са различни, защото словенците имат друг стил, различни играчи. Отнасяме се с респект към тях. Наш човек гледа на живо техния мач. Всеки в моя щаб има някаква задача. Добре организиран отбор са. Тренирани отлично, което се вижда в малките детайли. За разлика от Шахтьор Солигорск, не са проактивен отбор. Опитват да играят на контраатака и да наказват противниците си. Силен домакин са. Очаквам битка"

Дамбраускас изрази надежда, че на стадион "Фазанерия" Лудогорец ще продължи със силните си игри от началото на сезона и изяви желание да види разградчани да водят играта.

"След такива добри мачове, които до момента записахме, трябва да продължим да повтаряме силните игри. Особено това, което показахме срещу ЦСКА. Но не забравяйте, че и опонента също гледа и се подготвя. Ще ни контраатакуват с идеи. Всеки може да победи всеки, затова футболът е интересен. Срещу Мура няма да имаме такива пространства, защото са компактни в дефанзивни позиции. Искам да излезем с увереност, да опитаме да поемем инициативата, да водим играта, да покажем атакуващ футбол, към който се стремим постоянно"

44-годишния специалист също така увери, че няма опасност Лудогорец да подцени по някакъв начин отбора на Мура.

"Вярвам, че няма да се случи това нещо - подценяването. Моите играчи са с много висока концентрация. Разбират каква е важността на този мач с Мура, по какъв начин ще ни повлияе. През сезона формата на отбора или дадени играчи ще бъде различна. Точно това обаче е работата на треньора и на моя щаб - да изберем най-доброто".

Накрая литовецът отново обърна внимание на темата с ротациите в състава и по-специално на решението си да остави Клаудиу Кешерю извън групата.

"Имаме доста играчи. За съжаление преди кръга трябва да изберем състава. Аз избирам най-доброто за Лудогорец. Разчитам на футболисти, които са ментално, физически и тактически подготвени, за да се запази баланса. Имаме право да регистрираме 17 чужденци. И първия път имаше играчи, които не бяха щастливи. Аз уважавам Кешерю, но вярвам в избора си на играчи. Смятам, че точно тези, които съм избрал, ще ми помогнат

Най-трудната част от моята работа е изборът на футболисти. Опитвам се да говоря с всеки един играч отделно. Да му обясня защо не разчитам на него или защо разчитам. Опитвам се да бъда искрен с моите футболисти. Всеки иска да е на терена. В даден момент ще имаме нужда от 25 играчи, защото целта ни да е играем в Европа наесен и дори след това. Ще имаме нужда от всеки един от футболистите, защото искам да побеждаваме във всеки мач и спечелим възможно най-много трофеи. Нито един играч не е застрахован от картони и контузии. Ще дойде момента за ротации. Нека всеки хване своя шанс. Срещу ЦСКА например смених трима. А двама от тези, които влязоха – Алекс Сантана и Доминик Янков, вкараха гол. Това е добър пример. Знаят как да използват своя шанс. Играчите могат да ме питат защо не съм на терена, но им казвам, че всичко се показва там. Много съм доволен от групата футболисти, виждам обединение. В края на сезона искам всички да са щастливи от игровото време през сезона".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бризбън ще е олимпийска столица през 2032 година
Бризбън ще е олимпийска столица през 2032 година
Ива Митева предлага отмяна на лятната ваканция на депутатите
Ива Митева предлага отмяна на лятната ваканция на депутатите