НОВИНИ

Валентин Ангелов пред БНТ: Задачата на Георги Вангелов е да стигне до борба за квота

валентин ангелов бнт задачата георги вангелов стигне борба квота
bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 17.09.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на българския национален отбор по борба в свободния стил Валентин Ангелов говори пред БНТ за целите пред Георги Вангелов, който в утрешния ден ще вземе участие в репешажите на категория до 57 кг на световното първенство в Белград.

Родният представител отпадна по-рано днес още на старта в надпреварата след загуба от японеца Рей Хигучи, който обаче впоследствие достигна до финала и така даде шанс на Вангелов да се бори за бронзовото отличие, както и за квота за ЛОИ Париж 2024.

Именно участие в схватка за място на Олимпийските игри във френската столица е целта пред българския борец, обяви наставникът Ангелов.

"В тази категория има доста класни състезатели. Трябва да се стегнем утре за репешажите и да стигнем до борба за квота. Това е задачата. Георги трябва да покаже какво може, а това е много. И на други състезания се случва да проспим някоя ситуация и след това срещата приключва", коментира старши треньорът на свободняците Валентин Ангелов.

Пътят на Георги Вангелов в репешажите ще стартира с мач срещу китаеца китаеца Ванхо Зу, пети от миналогодишното световно първенствоо, а при успех го очаква схватка с арменеца Арсен Харутюнян.

Втора победа за нашето момче ще му осигури така желания мач за бронзов медал, който при успех освен отличие ще му донесе и виза за Париж 2024. Дори загуба в тази схватка обаче ще означава двубой за българина срещу загубилия в другия спор за бронза в директен дуел за последната квота за Олимпиада.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха модела на болярския квартал на Преслав
Разкриха модела на болярския квартал на Преслав
Арсенал надви минимално Евертън с гол на Тросар двайсетина минути преди края
Арсенал надви минимално Евертън с гол на Тросар двайсетина минути преди края